OPĆA ŽUPANIJSKA BOLNICA POŽEGA – Novi izgled i oprema Dječjeg odjela za njegu kakvu najmlađi zaslužuju

Datum objave: 02. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nakon šest desetljeća, Dječji odjel Opće županijske bolnice Požega, koristeći sredstva Europske unije, dobio je “novo ruho” – temeljito uređenje i suvremenu opremu koji će adekvatno odgovoriti svim izazovima liječenja onih najranjivijih.

Svaka od 12 soba ima sanitarni čvor i klimatizaciju, a uz novu opremu počevši od ultrazvuka do ostalih uređaja koristit ćemo najmodernije tendencije u zdravstvu za najmlađe,” rekao je mr. sc. Vlado Drkulec, dr. med.  voditelj Odjela pedijatrije u požeškoj bolnici.

U bolnici se godišnje liječi oko 500 mališana, a kroz odjel i ambulante prođe između 15 i 17 tisuća djece od čega su veliki dio oni iz susjednih županija čije bolnice ne mogu ponuditi zdravstvene usluge na ovoj razini. Odjela ima sedam pedijatara i dva specijalizanta, a dobra je praksa da uvijek uz dijete bude i jedan roditelj pa čak i ovih dana kada su opće zdravstvene okolnosti u novim okolnostima. Uređen je i poliklinički dio koji se koristi kao dnevna bolnica što nam rasterećuje liječenje na samom odjelu .Tu je još jedinica za liječenje novorođenčadi i nedonoščadi čime se Dječji odjel Opće županijske bolnice u Požegi svrstao u sami vrh tog segmenta zdravstva u Hrvatskoj.

Projekt koji je obuhvatio Dječji odjel s dnevnom bolnicom, te jednodnevnom kirurgija višemilijunske je vrijednosti pa je tako 16 milijuna kuna izdvojeno za građevinske radove, dok oprema i pripadajući uređaji stoje više od 18 milijuna kuna.

TEKST: S. P.       FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn