OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA – Prvi studenti izvanrednog dislociranog studija sestrinstva u Novoj Gradiški obranili diplomske i završne radove

Datum objave: 14. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Katarina Projs, Matej Lovrić i Filip Đurasek prvi su magistri izvanrednog dislociranog studija sestrinstva u Novoj Gradiški pri Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, koji su diplomske i završne radove uspješno obranili u Općoj bolnici Nova Gradiška.

Opća bolnica Nova Gradiška ovih je dana ispisala novu stranicu 170.godina duge povijesti, dočekavši, nakon tri godine studija sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek , prve svoje diplomante. Katarina Projs, Matej Lovrić i Filip Đurasek uspješno su obranili diplomske i završne radove. Učinili su to, stručno i znalački, na javnoj obrani, „upriličenoj“ zaslugama i angažmanom Novogradiščanina, prof.dr.sc.Davorina Đanića, redovnog profesora osječkog Medicinskog fakulteta, znanstvenog savjetnika, rukovoditelja odjela za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata slavonskobrodske Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo i njegovog dekana prof.dr. sc.Aleksandra Včeva.

„ Povijesni je to dan za bolnicu i za naš grad, u kojem sam imao čast i zadovoljstvo i osobno sudjelovati kao predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva. Ovo su prvi studenti koji su obranili radove od kako je, prije tri godine u rad pušten dislocirani studij sestrinstva, narednih tjedana bit će ih još, vjerujem jednako uspješnih kao povijesnih prvih troje“, rekao je, čestitajući mladim „diplomantima „ ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, dr.Josip Kolodziej.

Značaj dana i čina, za bolnicu, grad, te, prije svega, struku, apostrofirao je i jedan od inicijatora novogradiške „sveučilišne priče“, vrhunski stručnjak i profesor, primarijus Davorin Đanić, jer, kako je rekao, „ nakon godina studiranja u bolnicu ulaze ljudi s novim znanjima i kvalitetom, donoseći, dugoročno, pacijentima veće zadovoljstvo, a nama, predstavnicima studija-kvalitetnu i uspješnu bazu, zahvaljujući Gradu Nova Gradiška, bolnici i njenom ravnatelju. Nadamo se i kako je riječ o projektu s budućnošću i kako ćemo, uskoro postojeći studij razviti u viši stupanj i zainteresirati studente iz cijele Slavonije. Trebalo bi to rezultirati i adekvatnim radnim mjestima i plaćom, a onda i novom, drugačijom i optimističnijom perspektivom za mlade.“ istaknuo je prof.dr.sc.Davorin Đanić, ne krijući, pri tom ponos činjenicom da se mladi kolege obrazuju u njegovom rodnom gradu.Uz mentore i članove ocjenjivačkog suda- ravnatelja, dr.Kolodzieja, doc.dr.sc.Šteficu Mikšić, primarijusa Đanića i prof.dr.sc.Pavu Filakovića, prvoj, povijesnoj javnoj obrani završnih i diplomskih radova u Općoj bolnici Nova Gradiška, nazočili su profesori, kolege studenti i liječnici i članovi obitelji.

TEKST: S. Tarbuk   FOTO: Radio Bljesak Okučani

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn