OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA – Novi voditelji bolničkih odjela, nove ambulante, nova dijagnostika i projekti

Datum objave: 30. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

b3

NOVA GRADIŠKA – Povratkom pravnog subjektiviteta, nove prilike za samostalnim djelovanjem i imenovanjem dr.Josipa Kolodzieja na mjesto ravnatelja, pred novogradiškom Općom bolnicom, čini se, i novo je, uspješno razdoblje. S ciljem unapređenja zdravstvenih usluga na tematskoj tiskovnoj konferenciji predstavljeni su novi voditelji bolničkih odjela, novi odjeli i ambulante i najavljeni brojni novi projekti od kojih će neki biti realizirani uz pomoć sredstava EU fondova.

Nakon nekoliko iznimno izazovnih i poslovno „problematičnih“ godina, ukidanja samostalnosti, a potom i spajanja s Općom bolnicom „Dr.Josip Benčević“ Slavonski Brod, povratkom pravnog subjektiviteta, te prije svega, imenovanjem dr Josipa Kolodzieja na mjesto ravnatelja, pred novogradiškom je bolnicom, čini se, uspješno i pozitivno razdoblje. Potvrdila je to i konferencija za novinare na kojoj su ovih dana predstavljeni novoimenovani voditelji bolničkih odjela temeljem natječaja raspisanog u lipnju.

Na čelnoj poziciji Odjela opće interne medicine je dr.Valentina Strinavić Bakunić, voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje je dr.Tatjana Milanović Robina, trenutna pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, dr.Dubravka Klobučar i nadalje će voditi Odjel pedijatrije, dr.Boris Lovrić-ginekologije i opstetricije, dr.Vedran Gajski novi je voditelj Odjela opće kirurgije, a dipl.ing.Zrinka Kolić-voditeljica Dijagnostičko specijalističkih odjela. Riječ je o mladim stručnim ljudima s vizijom, upoznatima s novim tehnologijama, čije će imenovanje podići kvalitetu zdravstvene usluge u Novoj Gradiški. Uz novoimenovane voditelje bolničkih odjela, čelni čovjek Opće bolnice Nova Gradiška, dr.Josip Kolodziej, na tiskovnoj je konferenciji predstavio i nekolicinu iznimno vrijednih projekata koji će označiti i početak novog razdoblja institucije iza koje je dugih 170 godina uspješnog djelovanja. Riječ je, prije svega o Odjelu za dijalizu koji se planira posljednjih 20 godina i koji će, kroz mjesec dana, za kada je planiran početak rada, doslovno značiti život za 34 pacijenta koji na dijalizu putuju u Požegu i Slavonski Brod, investiciji vrijednoj oko milijun kuna, realiziranoj iz decentraliziranih sredstava. Tu su i projekt centralne sterilizacije vrijedan oko milijun i pol kuna i projekt obnove odjela pedijatrije „težak“ milijun i 300 tisuća kuna, koji će u drugoj fazi uključivati i energetsku obnovu, unutarnje i vanjsko uređenje, kao i projekt energetske obnove cijelog kompleksa, investiciji vrijednoj oko osam milijuna kuna koja će biti realizirana u dvije faze.

ob

Prva faza radova, rečeno je na „presici“ , trebala bi startati uskoro i uključivat će upravnu zgradu, transfuziju, kuhinju, Odjel interne, ginekologije i pedijatrije. Druga faza energetske obnove kompleksa obuhvatit će novi dio bolnice u kojem su smještene operacijske dvorane i ambulante. Osim navedenih projekata, trenutno je u formiranju respiracijski centar za kronične i intubirane pacijente za koje su već nabavljeni respiratori i koji će, uz Odjel hemodijalize, a onda i Odjel palijativne skrbi koji je već u funkciji, predstavljati novoustrojeni odjel novogradiške Opće bolnice.

ob3

Do kraja godine, prema EU fondovima planirano je kandidirati i projekt objedinjenog hitnog bolničkog prijema, a s Gradom Nova Gradiška i zajednički projekt „Razvoj malih gradova“ koji uključuje vanjsko uređenje bolničkog okoliša, pristupne ceste, parkirališta i vanjsku rasvjetu i koji bi, u značajnom postotku, trebao biti realiziran europskim novcem. Riječ je o projektima koji će, nesumnjivo, podići standard postojeće zdravstvene usluge u instituciji kojoj, uz Novogradiščane i stanovništvo šireg područja grada, gravitiraju i mještani Novske i Kutine i označiti početak novog, uspješnijeg poslovanja. Uz kvalitetno vodstvo i 28 specijalizanata koji,uz stručan i educiran liječnički kadar, kako reče ravnatelj, dr.Kolodziej „predstavljaju i najveći kapital“, važno je istaknuti i sjajnu suradnju s Gradom, Brodsko posavskom županijom i općinama. Uz kvalitetne planove, rješenja i viziju, jamac je to i dobre budućnosti i uspješnih poslovnih godina koje su pred Općom bolnicom Nova Gradiška.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn