OLDTIMER CLUB TROPHY POŽEGA – 6. Međunarodni oldtimer susret “Trophy Zlatnom dolinom”

Datum objave: 08. 9. 2018. | Kategorija: Susreti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA- Oldtimer susret “Trophy Zlatnom dolinom”  u organizaciji Oldtimer cluba Trophy Požega okupio je danas na središnjem Trgu sv. Trojstva brojna starodobna vozila iz Slavonije, ali i iz drugih krajeva Hrvatske te okolnih zemalja. Zaljubljenici u oldtimere družit će se danas putujući cestama Zlatne doline.

Oldtimer club „Trophy“ Požega organizator je šestog oldtimer susreta pod nazivom „Trophy Zlatnom dolinom 2018.“ koji danas ispunio Trg Sv. Trojstva, okupivši članove srodnih klubova s različitim vozilima. Sudionike i posjetitelje ove jedinstvene izložbe pozdravio je prigodnim riječima predsjednik Oldtimer kluba Nikola Živanović.

“Zahvaljujem se svim gostima, članovima kluba i svima koji su pomogli da se ova manifestacija održi. Nakon druženja u na središnjem požeškom trgu krenut ćemo prema Pleternici, Kutjevu, Kaptolu i Veliku gdje ćemo organizirati vožnju spretnosti, a potom se vraćamo u Požegu,”rekao je Živanović uz poziv svim građanima da im se pridruže i u večernjim satima u Požegi kada će u dvorištu Veleučilišta održati koncert osječki The Red Roosters.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Okupljene je pozdravila i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Silvija Podoljak Ferdinand Troha koji je organizatorima čestitao na entuzijazmu, a svim gostima poželio ugodan boravak u Požegi.”Čestitam članovima kluba jubilej, desetu obljetnicu rada i želim im puno uspjeha i u narednom razdoblju. Veseli nas šarenilo i gužva na našem središnjem trgu i brojni građani koji su odlučili današnje prijepodne provesti u društvu ovih izloženih ljepotana,” rekao je zamjenik gradonačelnika Troha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oldtimer club „Trophy“ Požega osnovan je 2008. godine s ciljem promicanja tehničke kulture u Požegi. Članovi kluba trude se spriječiti propadanje i uništavanje svih tehničkih predmeta, stoga sakupljaju, obnavljaju i čuvaju sve vrste cestovnih vozila, radnih strojeva pa čak i kućanskih aparata. Svoje postojanje, klub opravdava manifestacijama koje promoviraju čuvanje vozila u originalnom stanju, restauriranje te prezentiranje tehničke kulture minulih vremena. Klub broji nekoliko desetaka različitih vozila od kojih su većina u funkciji, jedan je dio u fazi restauracije, a većinu vozila Požežani su mogli vidjeti i na današnjoj prezentaciji. Uz izložbu starodobnih vozila, središnji požeški trg danas je ugostio i izlagače na 12. Sajmu antikviteta .

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn