OKUSI JESENI U POŽEGI 2022. – Martinje i humanitarni koncert za Martinu

Datum objave: 02. 11. 2022. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Kestenijada, Bučijada i Martinje, objedinjeni pod nazivom „Okusi jeseni“ okupe svake godine u Šetališnoj zoni brojne Požežane i njihove goste.Ove godine tradicionalna priča koja će se održati 12. studenoga ima i humani karakter.

„Okusi jeseni“ okupe svake godine u šetališnoj zoni brojne Požežane i njihove goste koji ne mogu odoljeti bogatoj i raznolikoj ponudi domaćih eno i gastro proizvoda i rukotvorina. Svake se godine na manifestaciju i jesenski sajam prijave brojni izlagači iz cijele Slavonije s domaćim proizvodima, zimnicom, medom, sokovima, slasticama, suvenirima, rukotvorinama, prirodnim čajevima, suhomesnatim proizvodima. Ove godine u požeškoj pješačkoj zoni bit će ih gotovo 60, doznajemo od direktorice TZ Grada Požege Mirne Šimunović Svoboda.

“Ovogodišnja manifestacije započinje već u jutarnji satima i to prigodnim jesenskim sajmom, zatim nastupom mladog tamburaškog sastava DeGotho, Folklornog ansambla Požega i KUD-a Požeška dolina, dok su za najmlađe pripremljene brojne jesenske radionice i igraonice u suradnji s osnovnim školama, Društvom „Naša djeca“ i Odredom izviđača Požega. U sklopu manifestacije bit će dodijeljena i priznanja najboljim medarima u sklopu Županijskog ocjenjivanja meda. Stari običaj proslave Martinja, o kojem je Glasnik Požeške županije pisao još 1903. godine preselio se u novije vrijeme iz vinograda na asfalt, uz program koji okuplja ne samo ljubitelje vinskih kapljica.” kaže direktorica.

Vinogradi ipak nisu zaboravljeni jer u suradnji s HPD Gojzerica, HPD Sokolovac i HPD HZZO organiziran je izlet Požeškom gorom. Središnji dio manifestacije, obred krštenja mošta uz vinskog biskupa Vladu Bauera i njegove ministrante, održat će se u predvečernjim satima uz nastup Požeških tamburaša, dok će tijekom oba dijela programa svoju ponudu predstaviti vinari požeškog kraja koji će na svoji vinskim kućicama u ponudi imati degustaciju mladog vina.

Za kraj, u suradnji s Udrugom mladi za mlade Pleternice, Savjetom mladih Požeško-slavonske županije, Klubom za mlade „Vallis Humanum“, Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega i Gradom Pleternica održat će se  humanitarni koncert”Mladi za Martinu” benda Crvena jabuka. Cijena ulaznice je 50 kn u pretprodaji, a 70 kn na dan koncerta u dvorani. Prodaja ulaznica kreće u subotu 29.10.2022. godine.

“Neka ovo bude Martinje za Martinu! Vidimo se u Požegi 12. studenog 2022.! ” poručuju iz TZ Grada Požege.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn