OKUSI JESENI – Martinje u Požegi

Datum objave: 03. 11. 2018. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice grada Požege, danas je održana tradicionalna gastro manifestacija koja je Požežanima i njihovim gostima ponudila užitak u okusima jeseni. I ovogodišnje izdanje okupilo je u požeškoj pješačkoj zoni veliki broj i posjetitelja i izlagača, a stari običaj krštenja mošta u mlado vino prizvao je nezaobilazni duh pučkog veselja.

Na brojnim štandovima predstavila su se obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom lješnjaka, jabuka, čajeva, ljekovitih biljaka, aronije i lavande, škole i školske zadruge sa svojim proizvodima te kreativne udruge koje se bave izradom suvenira, drvenih igračaka i pletenih proizvoda i rukotvorina. Prezentaciju proizvoda pripremili su i brojni pčelari te vinari.

Krštenje mladog vina obavio je vinski kardinal Vlado Bauer uz ministrante Dragu Glasnovića i Željka Pejkovića te ovogodišnjeg vinskog kuma Juraja Vrdoljaka, požeškog vinogradara s pola stoljeća vinogradarskog iskustva. Martinjsku svečanost otvorio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić, uz kojeg su, mladim vinom nazdravili i njegovi zamjenici Ferdinad Troha i Mario Pilon, te direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

“Ujedinili smo na ovoj manifestaciji sve ljepote i bogatstvo Slavonije. Danas kušamo plodove s naših njiva, voćnjaka i vinograda, a imamo se čime ponositi i mnogo toga za ponuditi. No prije svih, mi to moramo početi i cijeniti, promovirati na pravi način i prodavati. Ovo je velika vrijednost, cjelogodišnji trud i to ne smijemo samo dijeliti već na pravi način naplatiti. Jer, to je najbolja hrana, najbolje vino kod najboljih ljudi. Živjeli!” poručio je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn