OKUČANI VELIKO GRADILIŠTE – Dječji vrtić, osnovna škola, ulice i trgovi, spomen park-projekti koji mijenjaju vizuru mjesta

Datum objave: 02. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

OKUČANI – Zahvaljujući brojnim projektima realiziranim tijekom ove godine, Okučani iz dana u dan, mijenjaju vizuru. Ovih su dana završeni radovi na obnovi zgrade Dječjeg vrtića, pri kraju je energetska obnova Osnovne škole, uređen je i asfaltiran Trg dr.Franje Tuđmana, a spremno je i idejno rješenje za drugi dio spomen obilježja „Kristalna kocka vedrine“ otvorenog u mjesecu svibnju, uz 23.godišnjicu VRO Bljesak.

Kvalitetno pripremljeni projekti, ali i porezna reforma koja je donijela više novca u općinsku blagajnu, razlog su zbog kojeg Okučani posljednjih mjeseci podsjećaju na veliko gradilište. Riječ je o projektima koji, iz dana u dan, mijenjaju vizuru mjesta. Nakon završetka radova na obnovi zgrade, novim je sjajem zasjao Dječji vrtić, a kraju su privedeni i radovi na energetskoj obnovi zgrade osnovne škole, vrijedni 3,2 milijuna kuna.

Sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, u iznosu od 400 tisuća kuna, uređen je i asfaltiran Trg dr.Franje Tuđmana, a modernizacija očekuje i Ulicu fra Luke Ibrašimovića, za što će se pobrinuti Općina i Brodsko posavska županija. Osim toga, ovih je dana postalo i sasvim izvjesno kako će biti nastavljeno uređenje spomen parka ispred zgrade Osnovne škole. Obvezuje na to VRO Bljesak i sjećanje na Domovinski rat.

„ Želimo trajno sačuvati spomen na hrvatske branitelje koji su živote ugradili u oslobođenje Zapadne Slavonije i pomogli u stvaranju Domovine. Zbog toga ćemo raditi drugi dio spomen obilježja „Kristalna kocka vedrine“, otvorenog u svibnju, simbolično na 23.godišnjicu „Bljeska“. Osim toga, u planu je i dodatno uređenje Spomen sobe za što, uz mogućnost njenog izmještanja čemu će odlučiti Brodsko posavska županija, već imamo i idejno rješenje.“, upoznaje prvi čovjek Općine, načelnik Aca Vidaković.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn