“ODGOĐENA REVOLUCIJA” U NOVOGRADIŠKOM KINU – Projekcija filma i razgovor s redateljicom

Datum objave: 16. 4. 2018. | Kategorija: Kultura

OR prezenter Pula 14092017

NOVA GRADIŠKA –  „Odgođena revolucija“, hvaljeni dokumentarac Vlatke Vorkapić o ratnom profiterstvu austrijskog državljanina Georga Gavrilovića, vlasnika najveće mesne industrije u Hrvatskoj, stiže u novogradiško kino. Uz kokice, nakon besplatne projekcije, pripremite se i na razgovor ugodni s redateljicom. Vidimo se u Domu kulture u utorak, 17.travnja u 19 sati!

U Hrvatskoj se prije 25 godina istovremeno ratovalo i trgovalo. U jeku najžešćih ratnih stradavanja austrijski državljanin Georg Gavrilović postaje vlasnik najveće mesne industrije u Hrvatskoj. Njemu se sada sudi za ratno profiterstvo, a slučaj istražuje novinarka Iva A. Jedna od posljednjih žrtvi tranzicijske pljačke jest i tvornica tekstila Kamensko. Njegova bivša radnica Đurđa ukazuje na kriminal zbog kojeg su ona i njezine kolegice završile na ulici. Sa stanjem u društvu u kojem uz 250 ekstremno bogatih više od 800 000 ljudi živi na rubu siromaštva ne miri se ni Marko, mladi socijalist i član radikalne lijeve stranke, koji uličnim akcijama i prosvjedima zagovara pravednije društvo.

img180410_114315_4158

Kratki je to sadržaj hvaljenog, kritika kaže i jedinstvenog, iskrenog i brutalnog dokumentarca čiju režiju potpisuje Vlatka Vorkapić, široj publici poznata po pulskom hit filmu „Sonja i bik“, koja je uz Marinu Globočnik, pisala i scenarij , priča o novijoj, surovijoj, kriminalnijoj Hrvatskoj, nastaloj na ratnom profiterstvu, film koji treba pogledati. A, onda i porazgovarati s redateljicom. Potpuno besplatno! Publici željnoj kvalitetnih dokumentaraca priuštit će to Pučko učilište Relković. Pripremite kokice i vidimo se u novogradiškom kinu u Domu kulture, u utorak, 17.travnja od 19 sati!

TEKST: S. T.      FOTO: poumar-ng.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn