OD 16. SVIBNJA POČINJE „PAKRAČKO KULTURNO LJETO“ – Bogata, ljetna, pakračka kulturna i sportska ponuda

Datum objave: 14. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

ns pakrac

PAKRAC – Tradicionalna ljetna manifestacija „Pakračko kulturno ljeto“ koju zajednički organiziraju Grad Pakrac, Turistička zajednica grada i Sportska zajednica Grada Pakraca, i ove godine posjetiteljima donosi brojna kulturna događanja uz zanimljive koncerte, predstave, promocije i predstavljanja, a na svoje će doći i ljubitelji sporta.

Prva manifestacija ovogodišnjeg „Pakračkog kulturnog ljeta“ bit će održana u srijedu 16. svibnja u 20 sati kada će u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole Pakrac koncert održati članice vokalne skupine „Contesse“.
Već sljedećeg dana u Gradskoj knjižnici će od 19 sati biti održano predstavljanje romana Ante Guge „Žetva u polju otrova“. Dan Srednje škole Pakrac na rasporedu je u petak 18. svibnja i bit će održan u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman od 10 sati, a na istom mjestu će sljedećeg dana, dakle u subotu 19. svibnja u 14 sati biti održani Dani Mađara, a od 21 sat počinje „Strujom protiv žaruljanja“ – koncert elektroničke glazbe uz DJ Symarta.
Hrvatski dom će biti mjesto održavanja predstave „Namaz a la carte“ koju će u utorak 22. svibnja od 20 sati izvesti glumačka skupina KPD „Sloga“.

Novi koncert, ovoga puta koncert filmske glazbe, na rasporedu je 23. svibnja u gradskoj vijećnici kurije Janković s početkom u 19 sati, u izvedbi učenika OGŠ Pakrac. Nedjelja 27. svibnja rezervirana je za tradicionalnu Smotru folklora koja će biti održana u dvorištu kurije Janković, a koja počinje od 17 sati. Od 28. svibnja do 2. lipnja Pakrac je domaćin MUTIPAKU – najvećem multimedijalnom događanja u ovom dijelu europe.

31957623_2068294756531752_8600808886552756224_o

Gradska sportska dvorana bit će mjesto održavanja tradicionalne završne priredbe Dječjeg vrtića „Maslačak“ koja započinje u 18 sati, a sljedeći dan, u petak 30. svibnja u Hrvatskom domu će biti održan Dan osnovne škole braće Radić Pakrac i sajam dječjeg poduzetništva od 18 sati.
U srijedu 6. lipnja u Gradskoj vijećnici od 19 sati će biti održan Dan zdravlja, a u četvrtak 7. (od 17 sati) i petak 8. lipnja (od 18 sati) u dvorištu kurije Janković će biti održan projekt „Tragom Jankovića“. Projekt je to kojeg zajednički organiziraju Gradska knjižnica, Muzej grad Pakraca i OGŠ u suradnji s Gradom Pakracom, a kojem je cilj kroz razna događanja približiti građanima vrijeme grofa Jankovića u Pakracu.
Koncert Tamburaškog orkestra Pakrac „Večer u kuriji Janković“ na rasporedu je u ponedjeljak 11. Lipnja od 20 sati, a sljedećeg dana, u isto vrijeme i na istom mjestu koncert pod istim nazivom, ali ovaj put u izvedbi učenika OŠ braće Radića i Srednje škole Pakrac. Dvorište kurije Janković će glazbom odzvanjati i u srijedu 13. lipnja kada će, od 20 sati, završni koncert „U susret ljetu“ održati učenici OGŠ Pakrac.
Posljednje događanje ovogodišnjeg „Pakračkog kulturnog ljeta“ je na rasporedu 14. lipnja kada će od 19 sati u Gradskoj vijećnici biti održana promocija knjige Marijana Almaša „Ova bi vas ruka pomilovala“.

pakarc 2

Sportsko Pakračko ljeto
Sportsko Pakračko ljeto uobičajeno obilježiti će nogometni i malonogometni turniri te biciklijada.
Donja Obrijež i mjesni Nogometni klub „Croatia“ su organizatori malonogometnog turnira koji će u ovom mjestu biti održan u subotu 2. lipnja s početkom u 10 sati, a od 5. do 16. lipnja na Stadionu malih sportova u Pakracu će biti održan tradicionalni malonogometni turnir.
Malonogometni turnir će biti organiziran i u Badljevini i to u nedjelju 24. lipnja od 10 sati.
Nedjelja 1. Srpnja rezervirana je za tradicionalnu biciklijadu, a start je najavljen u 16 sati iz dvorišta kurije Janković.
Na Gradskom stadionu će 11. I 12. Kolovoza biti organiziran turnir u nogometu za branitelje Pakraca i Lipika, čime i završava sportski dio ovogodišnjeg Pakračkog ljeta.

TEKST: S. P./ Grad Pakrac       FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn