OCEANOV EUROPSKI IZAZOV – Potraga za europskim blagom vol. 2

Datum objave: 16. 8. 2022. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. kolovoza, udruga Ocean Znanja u Požegi je organizirala aktivnost pod nazivom „Potraga za europskim blagom vol. 2“. Sudjelujući u aktivnosti, građani su mogli naučiti nešto novo o kulturi, vrijednostima, hrani, mogućnostima, zaštiti potrošača te prioritetima Europske unije.

Navedena je aktivnost samo jedna od brojnih u sklopu projekta Oceanov europski izazov Oceanov europski izazov, a cilj je aktivnosti učenje kroz zabavu. Pedesetak građana okupilo se u petak na Trgu sv. Terezije Avilske, potom u se zaputili prema postajama. Šetnja gradom omogućila je rekreaciju, druženje, zabavu, ali i spoznaju nekih novih, dosad nepoznatih, činjenica o gradu Požegi.

Na svakoj postaji grupe građana dočekali su raspoloženi volonteri koji su ispričali o mjestu na kojem se nalaze, a potom građanima dali upute koje su ih vodile na novu postaju. Tako su građani prošli nekoliko lokacija: dječje igralište u blizini Staroga grada, Veleučilište u Požegi, Kulturni centar Požega, Glazbenu školu, Spomenik 123. brigadi Hrvatske vojske, Općinski sud, središte Gradske glazbe Požega, Gradsko kazalište Požega te Gradsku knjižnicu Požega. Potraga za blagom završila je ugodnim druženjem prostorijama Gradske knjižnice, a blago je sve znanje koje su prikupili rješavajući kratke zadatke i zagonetke o svom gradu.

TEKST: S. P.                  FOTO: Nikolina Grbavac

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn