OBNOVIMO BAŠTINU 2019 – 18. Susreti folklornih skupina RH u Okučanima

Datum objave: 13. 5. 2019. | Kategorija: Susreti

OKUČANI – KUD „Tkanica“ i Općina Okučani pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Brodsko posavske županije i ove su godine, s ciljem povezivanja i čuvanja tradicije, organizirali manifestaciju „Obnovimo baštinu“. Ovogodišnje, punoljetno izdanje jedinstvenog susreta folklornih skupina u Okučanima je okupilo brojna domaća i gostujuća kulturno umjetnička društva.

Zaljubljenici u tradiciju, pjesmu, ples i običaje narodne iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine i ove su se godine, 18.put za redom, okupili u Okučanima na Susretu folklornih skupina „Obnovimo baštinu“, Bljesak 2019. Riječ je o jedistvenoj, sada već punoljetnoj manifestaciji u organizaciji mjesnog KUD-a Tkanica i Općine Okučani, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Brodsko posavske županije, čiji je cilj očuvati baštinu predaka, prenijeti je novim generacijama, ali i odati počast hrvatskim braniteljima poginulima pri oslobađanju okupiranog dijela Zapadne Slavonije.

Uz domaćine, folklorne entuzijaste okupljene u „Tkanicu“, na smotri Obnovimo baštinu nastupili su i KUD “Radinje“ Siče, „Ivan Filipović“ Velika Kopanica, „Starča“ Gornji Bogićevci, Muška pjevačka skupina „Javor“ Jazavica-Voćarica Roždanik, Kud „Bosna“-Istarske županije, Pula i gosti iz Bosne i Hercegovine, članovi KUD-a „Napredak“ iz Odžaka.

TEKST: S. T. FOTO: Radio Bljesak Okučani

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn