OBEĆANJE ISPUNJENO – Novogradiški tenisači za 10.rođendan dobili sportske terene

Datum objave: 19. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

t3

NOVA GRADIŠKA – Tradicionalnim turnirom organiziranim uz Novogradiško glazbeno ljeto svečano su otvoreni teniski tereni u naselju Slavča. Nakon dugih 10 godina postojanja lokalnog kluba, najljepši je to poklon iznimno talentiranim novogradiškim tenisačima, koji su, i bez vlastitog prostora za treninge, do sada osvojili niz značajnih nagrada i priznanja.

Iznimno talentirani novogradiški tenisači među kojima je i juniorski prvak Hrvatske i član nacionalne reprezentacije, 12-godišnji Fran Rakonić, na treninge više neće morati odlaziti u druge gradove, jer, dugo čekani radovi na izgradnji teniskih terena u naselju Slavča su završeni. Službena svečanost otvorenja upriličena je, kako je i obećano, uz Novogradiško glazbeno ljeto i tradicionalni teniski turnir koji su lokalni tenisači po prvi puta organizirali na vlastitim sportskim terenima.  “Najbolji je to mogući poklon za 10.rođendan kluba i zasigurno, najznačajniji dan u klupskoj povijesti. Naš san je postao stvarnost zahvaljujući gradonačelniku Vinku Grgiću i njegovim suradnicima koji su prepoznali našu potrebu, trud i rad i zaključili kako je krajnje vrijeme da Nova Gradiška više ne bude jedini hrvatski grad bez teniskih terena. Sada se možemo potvrditi i kao sjajni domaćini turnira, ali i pružiti znatno bolje uvjete brojnim talentiranim klincima koji će nastaviti sportskim stopama Frana“, rekao je predsjednik gradskog Teniskog kluba, Marko Brčić.

t

Zadovoljstvo realiziranim nije krio ni prvi čovjek grada, jer, četiri novootvorena teniska terena predstavljaju tek početak nove uspješne sportske priče.“  Nova Gradiška je po mnogo čemu specifičan grad. Dokazao je to i Fran Rakonić, jedini prvak koji nije imao teniski teren, dokazat će to, siguran sam, i klinci čije vrijeme tek dolazi i kojima ćemo osigurati uvjete kakve zaslužuju, jer, teniski tereni nisu sve. Kroz mjesec dana ovdje će niknuti lijepo dječje igralište, a onda, slijedeće godine, i svlačionice sa sanitarnim čvorom i zdravljakom, koji će činiti i svojevrsni mini sportski centar potreban sportašima rekreativcima, članovima kluba ali i svim stanovnicima naselja Slavča“, najavio je, otvarajući terene tradicionalnim teniskim turnirom organiziranim uz Novogradiško glazbeno ljeto,  gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn