OBAVIJEST PLANINARIMA – Ne preporučuje se kretanje Požeškom gorom i njenim zapadnim dijelom Babjom gorom

Datum objave: 07. 9. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – U zadnjem nevremenu srušen je veliki broj stabala te mnogi dijelovi putova nisu prohodni i sigurni a uništen je i veći broj markacija.Markacistička sekcija u kontaktu je s Upravom šuma, podružnica Požega i HPD Sokolovac počet će uređivati staze za koje je zadužen prema registru kada Uprava šuma obavi uklanjanje srušenih stabla – poručili su iz HPD Sokolovac.

Planinarska sezona uskoro započinje, a planinarke i planinare HPD Sokolovac moli da do daljnjeg izbjegavaju hodati planinarskim putovima na Požeškoj gori i njenom zapadnom dijelu Babjoj gori za koje je HPD Sokolovac zadužen prema registru planinarskih putova Hrvatskog planinarskog saveza – osobito stazama koje prolaze kroz šume.

Naime, u zadnjem nevremenu srušen je veliki broj stabala te mnogi dijelovi putova nisu prohodni i sigurni, a uništen je i veći broj markacija. Markacistička sekcija je u kontaktu s Upravom šuma, podružnica Požega. HPD Sokolovac će početi uređivati staze za koje je zadužen prema registru kada Uprava šuma obavi uklanjanje srušenih stabla.

“Rekli su nam da ne krećemo s obnovom dok oni ne naprave uklanjanje jer je opasno. Nevrijeme je napravilo štete na velikom području stoga,vas molimo za strpljenje. Markacistička sekcija do tada će nastaviti s obnovom markacija na Papuku te će vas obavijestiti kada planinarski putovi na Požeškoj gori za koje je HPD Sokolovac zadužen budu sigurni i prohodni.” poručili su iz HPD Sokolovac.

TEKST: S. P.                        FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn