NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Sve je bolje s kulturom i „porcijom“ umjetnosti

Datum objave: 13. 8. 2017. | Kategorija: Kultura

ng4

NOVA GRADIŠKA – Iako je najpoznatija po tri tematski različite glazbene večeri, središnjoj novogradiškoj manifestaciji, prethode i sve brojniji, popratni sadržaji. Jer, tako se kreira brend, ali i uvažava pluralizam mišljenja i ukusa. Slijedeći tradiciju i do sada već provjereni recept, Novogradiško glazbeno ljeto i ove je godine počelo s kulturom. I porcijom umjetnosti. Pa, tko voli, nek izvoli!

Netko je jednom rekao kako je u umjetnosti, baš kao i u ljubavi, dovoljan tek instinkt. Osjetiš li ga, eto i imaginacije, a onda i djela-komadića umjetnosti. Osjećaj je to iz kojeg nastaju kreacije članova  Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška i likovne sekcije „Duga“, „dežurnih“ gradskih kreativaca. Riječ je o, itekako, aktivnim umjetnicima- slikarima, ali i kiparima-amaterima, koji se sugrađanima i gostima grada, već tradicionalno, predstavljaju uoči Glazbenog ljeta. Jer, sve je najbolje početi kulturom. I porcijom umjetnosti. Stoga je praksa ponovljena i ove godine, 22.puta. Radove nastale tijekom protekle godine, 5 skulptura i 40 slika u nekoliko tehnika, kako je novogradiške zaljubljenike u umjetnost upoznala predsjednica Udruge, Zdravka Džimbeg, izložilo je 18 umjetnika, 1 kipar i 17 slikara. Uz kreativce s kistom, svečanost otvorenja izložbe „iskoristili“ su i majstori-amateri pera, članovi Udruge okupljeni u pjesničku sekciju „Vladimir Nikolić“.

ng3

Izložba članova Udruge stvaratelja u kulturi tek je prvi u nizu popratnih sadržaja Novogradiškog glazbenog ljeta, središnje gradske manifestacije čiji službeni i glavni dio starta u četvrtak, 17.kolovoza. Nakon predstavljanja slikara-amatera, u srijedu, 16.kolovoza, učinit će to i sjajni novogradiški fotografi okupljeni u Foto klub F4. Riječ je o izložbi koju nikako ne bi trebalo propustiti, jer istovremeno predstavlja i proslavu 10.rođendana kluba, ali i događaj čiju je kvalitetu i značaj prepoznao i Gradski muzej, mjesto postava. Uz Novogradiščanima i foto fanovima poznata imena iza objektiva, na izložbi će se predstaviti i neki novi zaljubljenici u „svjetlopis“.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Udruga stvaratelja u kulturi grada NG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn