NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Nova porcija kulture i sporta

Datum objave: 14. 8. 2019. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Sportaši i rekreativci, šumari i fotografi, staro i mlado, svi su se, na jedinstven način, pridružili organizaciji Novogradiškog glazbenog ljeta, nudeći sugrađanima i gostima grada priliku da izaberu sadržaj po mjeri. Petodnevnom festivalu glazbe, kulture, gastronomije i dobre zabave, prethodila je tradicionalna, 15. izložba fotografija “Šuma okom šumara” i nesvakidašnji sportski događaj kojim je službeno otvoreno malonogometno igralište s umjetnom travom na Sportsko rekreacijskom centru Slavča.

Nakon što zaljubljenici i poznavatelji šume izlože svoje fotografije, Novogradiško glazbeno ljeto i službeno može početi. Bilo je tako i ove godine, jer, najdugovječnijoj gradskoj manifestaciji, tradicionalno su se pridružili i članovi Hrvatskog šumarskog društva zanimljivom i uvijek atraktivnom izložbom “Šuma okom šumara” 15.Bjelovarskog salona fotografije.

Izložbu s najboljim i nagrađenim fotografijama otvorili su, u ime Grada, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva Mario Bošnjak i Hrvoje Žakić, upravitelj Hrvatskih šuma Uprave šuma Nova Gradiška, uz čestitke Goranu Doriću i Igoru Vrbaniću, autorima nagrađenih fotografija, te zahvale svim drugim kolegama šumarima koji uz svoj posao, objektivom fotoaparata, s puno kreativnosti i entuzijazma bilježe detalje i ljepote šume koje mi ostali ne zamjećujemo. “Šuma okom šumara” posjetitelje Novogradiškog glazbenog ljeta očekuje u gradskom izložbenom prostoru u Dieneševoj ulici.

Uz porciju kulture koju su sugrađanima i ove godine tradicionalno servirali šumari, na svoje su došli i zaljubljenici u sport, prije svega oni sa Slavče, gradskog naselja koje se, u okviru Novogradiškog glazbenog ljeta, ponovilo s malonogometnim terenom s umjetnom travom.

Riječ je o još jednom sadržaju Sportsko rekreacijskog centra koji će, na zadovoljstvo malih i velikih mještana ovog gradskog naselja, uz postojeće sportske terene, dječje igralište i novopostavljeni koš za košarku, uskoro dobiti i boćalište i zdravljak.”Sretan sam i zadovoljan što smo uspješno realizirali još jednu priču koja veseli djecu i mlade, jer zbog njih sve to i radimo. Uz sportske sadržaje, postat će ovo i sjajan prostor druženja, što dokazuje i broj okupljenih, mjesto susreta kakvo zaslužuju i stanovnici Slavče.”, rekao je, otvarajući novi malonogometni teren, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Otvorenje je pratila i zanimljiva nogometna utakmica između ekipa predstavnika gradske uprave i gradskih tvrtki, a potom i malonogometni turnir 4 kafića, koji je, na žalost brojnih okupljenih, prekinula kiša.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn