NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO – Klasika pod zvijezdama

Datum objave: 15. 8. 2017. | Kategorija: Kultura

ng1

NOVA GRADIŠKA – Na Trgu glazbenika, jedinom takvog naziva u Hrvatskoj, imenovanog u spomen na Novogradiščane Vilibalda Čakleca i Marka Novosela, 10.godinu za redom, uoči središnjih sadržaja Glazbenog ljeta, u čast klasici, koncert su održali mladi glazbenici.

Iako se o ukusima, kažu, ne raspravlja, dobar ukus, prije svega onaj glazbeni, treba odgajati i njegovati. Na pravim primjerima, poput, recimo, koncerta za dušu, pod zvijezdama. Jer, tako nastaju umjetnost i sadržaji, tako se kreira urbanost. Osim toga, u žanrovski raznolikoj manifestaciji kakva je Novogradiško glazbeno ljeto, i klasika zaslužuje vlastitu večer. I sasvim poseban koncert, na Trgu glazbenika. Poput onoga, koji se, desetu godinu za redom, s ciljem predstavljanja mladih školovanih glazbenika, ali i sadržajnog obogaćivanja središnje gradske manifestacije , dogodio u organizaciji Agencije Novogradiško glazbeno ljeto.

ng2 ng3

I mada neopravdano nosi stigmu “ozbiljne“ glazbe, i mada, koncertno, uglavnom zaobilazi manje sredine,  klasika pod vedrim ljetnim nebom i ovaj se puta,pokazala kao pun pogodak. Potvrdila je to brojna publika i mladi glazbenici -Slavica Serenčeš, pijanistica s diplomom Osječke umjetničke akademije, Filip Cindrić, nagrađivani harmonikaš, polaznik srednje Glazbene škole Požega, Gabrijela Mijatović, učenica drugog razrreda srednje škole, smjer solo pjevanja, Matej Predojević Petrić, student 4.godine Muzičke akademije u Zagrebu, mladić božanskog tenora koji se kao predstavnik Europe, nedavno vratio iz New Yorka s Metropolitan master class-a,  te najmlađi među njima, član Gradske glazbe, Borna Franjić na trubi, s kojom je ove godine na Međunarodnom natjecanju u Varaždinu osvojio drugo mjesto.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: novagra.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn