NOVOGRADIŠKI USKRŠNJI SAJAM – Zagrizite u Slavoniju, blagujući Uskrs

Datum objave: 11. 4. 2017. | Kategorija: Susreti

uskrs ng

NOVA GRADIŠKA – Turizam doživljaja, baš kao i spoj tradicije i suvremenosti , ono je što sve više traže suvremeni putnici znalci. Noseći gostoprrimstvo u DNK kodu, šireći ruke u dobrodošlici, Slavonija se, sa svojim mirisima, okusima i bojama, nameće kao idealna destinacija. Otkrijte, stoga, neotkriveno, i zaposlite sva svoja osjetila. Vidimo se na novogradiškom Uskršnjem sajmu od 13.do 15.travnja!

Nakon što su organizacijske sposobnosti usavršili na tradicionalnoj „Sarmijadi i provijadi“, spajajući tradiciju i suvremenost, znajući kako su lokalna gastronomija i proizvodi domaćih OPG-a ono što nas čini specifičnima i drugačijima od svih ostalih, članovi Udruge „Čuvari pučke kulturne baštine TKANICA“ u suradnji s Turističkom zajednicom grada, u susret najvećem kršćanskom blagdanu, u velikom tjednu, organiziraju Uskršnji sajam u Novoj Gradiški. Prilika je to koju ne bi trebali propustiti, jer, navraćajući na središnju gradsku šetnicu, upoznat ćete se s bogatstvom Slavonije.

Novogradiški Uskršnji sajam u dva će dana posjetiteljima ponuditi sve ono što blagdan buđenja i novog života čini šarenim, lijepim, ukusnim i mirisnim, predstavljajući  udruge, male i malo veće obrtnike, kao i sve brojnije predstavnike lokalnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava. Bit će to prilika  za kupnju originalnih darova, ali i degustaciju svega onoga što krasi bogatu slavonsku trpezu. Promišljeno gradeći prepoznatljivost, kreirajući i pozicionirajući grad na turističkoj karti regije, osnažujući, istovremeno, lokalne poduzetnike, Uskršnji će sajam posjetiteljima ponuditi i priliku da zavire na sasvim posebnu izložbu postavljenu u prostoru Turističke zajednice ( nekadašnje čuvene Knjižare Bauer), na kojoj će se, zanimljivim rukotvorinama, ali i itekako vrijednim proizvodima, predstaviti vrijedne ruke domaćih kreativaca, majstora i majstorica od slavonskih kolača, mesa, meda, zimnice, ručnih radova.

Zagrizite u Slavoniju, otkrivajući uz put njenu prošlost i sadašnjost.I vidimo se na novogradiškom Uskršnjem sajmu od 13.do 15.travnja.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn