NOVOGRADIŠKI MATURANTI – Milenijskom fotografijom, pa tradicionalnom quadrillom maturanti otplesali u budućnost

Datum objave: 22. 5. 2018. | Kategorija: Susreti

ng

NOVA GRADIŠKA – Plešući prema strogo utvrđenim propozicijama na taktove Straussove skladbe Fledermauss Quadrille, točno u podne, novogradiški su se maturanti oprostili od srednje škole. Nakon snimljene milenijske fotografije Šime Strikomana uz 270.godišnjicu Grada, a onda i zajedničkog tuluma na Ljetnoj pozornici, sinkroniziranim plesom učenika završnih razreda srednjih škola, službeno je završena ovogodišnja Norijada.

Pridružujući se kolegama iz Europe i nekolicine hrvatskih gradova, nastavljajući tradiciju dugu 10 godina, novogradiški su se maturanti, plešući prema strogo utvrđenim propozicijama na taktove Straussove Fledermauss Quadrille, točno u podne, oprostili od srednje škole. Uz podršku profesora, prijatelja, rodbine i sugrađana i dobre želje prvog čovjeka Grada, gradonačelnika Vinka Grgića, u bolju su budućnost, više ili manje sinkronizirano, otplesali učenici završnih razreda Gimnazije, elektrotehničke i ekonomske i Industrijsko obrtničke škole i tako simobolično završili s najbezbrižnijim razdobljem u životu.

Stižu godine ozbiljnosti i odrastanja. Što god izabrali, kojim god putem krenuli, od srca im želimo svu sreću, što manje pogrešnih skretanja i dobro baždaren kompas! Uz zajednički tulum na Ljetnoj pozornici, ovogodišnju Norijadu posebnom je učinilo i snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana uz 270.rođendan Grada, koje ne bi bilo bez novogradiških maturanata.


TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F.S./ Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn