NOVOGRADIŠKA NORIJADA – Uz taktove quadrille u novu životnu epizodu

Datum objave: 24. 5. 2024. | Kategorija: Lifestyle

NOVA GRADIŠKA – Sjajna višegodišnja tradicija i ove je godine, s puno boja, mladenačkog šarma i pozitivne energije, ispunila središte Nove Gradiške. “Glavni krivci”- maturanti, učenici završnih razreda sve tri gradske srednje škole, koji su, pred ponosnim roditeljima, rodbinom, profesorima i sugrađanima, točno u podne, otplesali quadrillu i tako se, simbolično, oprostili od najljepšeg doba života, onog “đačkog”

Učenici sve tri gradske srednje škole- Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske te Industrijsko obrtničke, točno u podne, paralelno s brojnim drugim urbanim sredinama, po dobroj staroj tradiciji, simbolično su se oprostili od najljepšeg doba života, onog “đačkog”. Učinili su to uz taktove quadrille, otplesavši pred ponosnim roditeljima, rodbinom, profesorima i brojnim sugrađanima, raskošni francuski dvorski ples kojem je prethodila himna svih akademaca “Gaudeamus igitur”, jer srednjoškolsko obrazovanje je završilo a to valja proslaviti.

Uz njihove najdraže, na put ka novim izazovima, ispratili su ih i ravnatelji škola kao i gradonačelnik, zaželivši im svima puno sreće i uspjeha, a jednom, možda i povratak u vlastiti grad. S puno mladenačkog šarma, u zajedništvu i sjajnim kostimima, pozitivne energije, zatvorili su posljednju neopterećenu stranicu života, jer sve ono što je pred njima, bit će daleko ozbiljnije. Na novom putu želimo im i mi puno sreće i ostvarenje svih želja i planova.

TEKST: S. T                    FOTO: cajtung.com

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn