NOVOGRADIŠKA NORIJADA: Uz taktove quadrille i himnu akademaca, maturanti se oprostili od srednje škole

Datum objave: 29. 5. 2020. | Kategorija: Lifestyle

NOVA GRADIŠKA – Ponoseći se tradicijom dugom dva desetljeća pokrenutom po uzoru na tek nekoliko hrvatskih gradova, novogradiški su se maturanti od srednje škole oprostili quadrillom, raskošnim francuskim dvorskim plesom kojem je prethodila himna svih akademaca “Gaudeamus igitur”. Uz ponosne roditelje, razrednike, profesore i brojne sugrađane, na putovanje novom ozbiljnijom životnom dionicom ispratili su ih i čelni ljudi grada predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem

Iako im je školska godina po svemu bila drugačija od svih prethodnih, novogradiški su se maturanti, zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj i prognostičkoj situaciji, od bezbrižnog dijela života oprostili onako kako se to u Gradu radi već duga dva desetljeća.

Uz taktove himne svih akademaca “Gaudeamus igitur” i quadrillu, raskošni francuski dvorski ples, kakav se, u toj prigodi, pleše u tek nekoliko hrvatskih gradova. Praćeni pogledima ponosnih roditelja, razrednika, profesora i brojnih sugrađana, uz dobre želje prvog čovjeka grada, gradonačelnika Vinka Grgića, u novo, ozbiljnije životno poglavlje, više ili manje sinkronizirano, u živopisnim kostimima, otplesali su učenici završnih razreda Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske i Industrijsko obrtničke škole, pridružujući se tako, simbolično i kolegama iz brojnih europskih gradova.

Uz kišu ili bez nje, dobro raspoloženje i ekipu, popularna Norijada i ove će godine biti nastavljena na Ljetnoj pozornici, kultnom gradskom prostoru na kojem su odrastale brojne generacije Novogradiščana.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn