NOVOGRADIŠKA NOĆ MUZEJA – S Oldtimerima u Muzeju prometa i tehnike i Lupinom u Gradskom muzeju

Datum objave: 31. 1. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Želeći zadovoljiti glad domaćih zaljubljenika u muzeje, umjetnost i kulturnu baštinu, Gradski muzej Nova Gradiška i Old timer klub „Classic 99“ i ove će se godine pridružiti Noći muzeja.

Noć muzeja, jedinstvena manifestacija čiji je cilj predstaviti hrvatsku kulturu, umjetnost i znanost kroz besplatne izložbe i raznolika prateća događanja, otvarajući vrata svojih prostora svima, potpuno besplatno, ove će godine, u svom 14.izdanju, biti organizirana u više od 200 kulturno-umjetničkih ustanova diljem zemlje, spajajući ove godine u središnjoj temi, naizgled nespojivo-muzeje s inovacijama i digitalnom budućnošću.

Priča je to kojoj će se, sada već tradicionalno, pridružiti i Gradski muzej Nova Gradiška i Old timer klub „Classic 99“, zaljubljenici u retro vozila zaslužni za sve ozbiljniji Muzej prometa i tehnike u gradu. Upravo to je točka s koje bi trebali krenuti odlučite li Noć muzeja provesti u Novoj Gradiški. U „bazi“, na lokaciji u Frankopanskoj ulici, uz mnogobrojne zanimljive „artefakte“ prometne i tehničke povijesti, požutjele fotografije, predmete na dva, četiri, pa i više kotača, dočekat će vas i ekipa kluba, spremna na čašicu razgovora i čašicu, dvije dobrodošlice.

Nakon jedinstvenog putovanja u prošlost na kotačima, uputite se u Gradski muzej gdje vas od 19 sati čeka izložba „Lupino i Lupinizam“, svjetski proslavljenog hrvatskog fotografa i umjetnika Stefana Lupina. Nakon službenog otvorenja uslijedit će Slikaonica pod nazivom Lupinizam, autizam i drugo, a potom projekcija filmova o umjetniku i njegovom djelu uz komentar povjesničarke umjetnosti Branke Hlevnjak. Nastavak je ovo suradnje i prijateljstva između Nove Gradiške i Lupina, koji se, krajem prošle godine, sa zadovoljstvom pridružio humanitarnoj aciji Udruge za autizam „Sunce“ namijenjenoj prikupljanju sredstava za završetak uređenja i opremanja senzornog parka.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn