NOVOGRADIŠKA AKCIJA “CIJELI GRAD ČITA” – Grad kao čitaonica na otvorenom

Datum objave: 25. 10. 2018. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Da je knjiga istinski lijek za dušu, ali i medij koji prepoznaje i generacija milenijaca, dokazala je akcija „Cijeli grad čita“. Jedinstvena manifestacija koju su, prvi puta 2012.godine, na inicijativu ravnateljice Gimnazije, profesorice savjetnice Ljiljane Ptačnik, zajedničkim snagama, uz pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška, organizirali gimnazijalci i Gradska knjižnica, u svom je šestom izdanju pretvorila grad u veliku čitaonicu na otvorenom i vratila knjigu „na velika vrata“.

Šestu godinu za redom, akcija“Cijeli grad čita“ na jedan je dan Novu Gradišku pretvorila u veliku čitaonicu na otvorenom i potvrdila kako je, unatoč brojnim novim tehnologijama, knjiga još uvijek primamljiv medij i generaciji milenijaca.

Jedinstvenu akciju pokrenutu 2012.godine na inicijativu ravnateljice Gimnazije, profesorice savjetnice Ljiljane Ptačnik, i ove je godine, uz pokroviteljstvo Grada, uspješno organizirala Gradska knjižnica, a cjelodnevnom čitanju naglas, na više punktova u gradu, pridružili su se i mali i veliki, polaznici dječjeg vrtića, osnovnošklci i srednjoškolci.

Šesto izdanje novogradiške akcije čiji je cilj „oživjeti“ ljepotu i ljekovitost čitanja i knjigu učiniti atraktivnim i poželjnim medijem bilo je posvećeno zavičajniku svjetskog glasa, dramatičaru i književniku Miri Gavranu, a čitale su se kratke priče iz pera gmnazijalaca. Uz gradski park i prostor ispred Gradskog muzeja, čitalo se i na Dječjem odjelu Gradske knjižnice gdje je svaki čitatelj mogao i izabrati knjigu na dar.

Uz inicijatoricu akcije, danom posvećenom knjizi i čitanju naglas iznimno je zadovljna i ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška, profesorica Biljana Dakić, jer, kako je rekla, „ i veliki i mali koji su se pridružili akciji, dokazali su kako ništa ne može zamijeniti miris i osjećaj knjige u rukama i kako je čitanje najljekovitija terapija za dušu.“

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F.S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn