NOVOGRADIŠČANI VUKOVARU – Ponosno i s pijetetom pješke put grada heroja

Datum objave: 16. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA/ VUKOVAR – Treću godinu za redom Danu sjećanja na žrtvu Vukovara pridružit će se i Nova Gradiška. Najprije pohodom put grada heroja pješke, a onda, u nedjelju, 18. studenoga i okupljanjem i paljenjem lampiona kod Doma hrvatskih branitelja.

U nedjelju, 18.studenoga, Hrvatska će se pokloniti Vukovaru i s dostojanstvom i pijetetom obilježiti 27.godišnjicu najtragičnijeg dana u novijoj nacionalnoj povijesti. Dan sjećanja na žrtvu grada heroja, na jedinstveni način, treću godinu za redom, obilježavaju i Novogradiščani.

Put Vukovara, od Vinkovaca pješke, krenuli su, predvođeni prvim čovjekom grada, gradonačelnikom Vinkom Grgićem, zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić, gradski vijećnici, predstavnici službi, direktori gradskih tvrtki i institucija, kordinator za branitelje Vlatko Greiner, direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević i nekolicina sugrađana.

Uz „karavanu sjećanja“ koja je već na putu, službeni spomen na žrtvu grada heroja, zajednički, pod pokroviteljstvom Grada, u nedjelju,18.studenoga, ispred Doma hrvatskih branitelja, organizirat će i HVIDR-a i BBB Nova Gradiška.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Jelena Kovre

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn