NOVOGRADIŠČANI U ČAST BLJESKU – Cjelodnevno druženje uz Festival čobanca i koncert Slavonskih lola

Datum objave: 30. 4. 2022. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – 27.godišnjicu vojno redarstvene akcije kojom je oslobođena Zapadna Slavonija, Novogradiščani su tradicionalno, nakon polaganja vijenaca na središnjem spomen obilježju u prijepodnevnim satima, obilježili cjelodnevnim druženjem i Festivalom čobanca. Na gastro natjecanju kulinarske vještine iskušalo je 19 ekipa, a manifestacija Bljesku uz čast završit će cjelovečernjim koncertom Slavonskih lola.

Pamteći one kojima dugujemo slobodu, čuvajući s pijetetom sjećanje na godine u kojima se stvarala Domovina, Novogradiščani su tradicionalno obilježili 27.godišnjicu Vojno redarstvene akcije kojom je oslobođena Zapadna Slavonija. Nakon polaganja vijenaca na središnjem spomen obilježju u prijepodnevnim satima, učinjeno je to cjelodnevnim druženjem na jedinstvenom Festivalu čobanca u organizaciji Grada i Turističke zajednice. Manifestacija Bljesku u čast koja se od svog prvog izdanja 2017.godine pokazala kao pun pogodak i ove je godine, slaveći zajedništvo, pokazala kako su najbolja druženja ona uz punu trpezu.

Uz mnogobrojne posjetitelje privučene ukusima i mirisima slavonskih delicija, potvrdili su to i članovi čak 19 natjecateljskih ekipa sastavljenih od branitelja, veterana, vatrogasaca, umirovljenika, vinogradara i voćara, članova gradske glazbe, predstavnika gradskih tvrtki i poduzeća-spremnih iskušati vlastite kulinarske vještine ali i osvojiti prestižni pehar, jer iako je najvažnije druženje, nije zgorega okititi se i nagradom, o čemu je odlučivala pomno odabrana stručna ocjenjivačka komisija.

Dan ispunjen dobrom energijom, ugodnim druženjem i višesatnim kuhanjem u velikoj kuhinji na otvorenom, strateški postavljenoj u središtu grada, završit će cjelovečernjim koncertom Slavonskih lola. “U čast Bljesku” i onima bez kojih ne bi bilo slobodne i suverene Hrvatske.

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: Dorian Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn