NOVO DJEČJE IGRALIŠTE U NASELJU SLAVČA – Prostor za male i velike, sportaše i rekreativce

Datum objave: 14. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Klinci i klinceze naselja Slavča imaju novi prostor za igru. Uz male i velike stanovnike „Grada prijatelja djece“, zaslužuju to i njihovi roditelji, bake i djedovi, sportaši i rekreativci. Obećano dječje igralište vrijedno 100 tisuća kuna, neformalnom je svečanošću, otvorio gradonačelnik Vinko Grgić u pratnji zamjenika Ivane Trupina i Borislava Vidošića.

Kako su i obećali ulaskom u gradsku upravu, čelni ljudi grada, predvođeni gradonačelnikom, Vinkom Grgićem, klincima i klincezama naselja Slavča, njihovim roditeljima, bakama i djedovima, te svima onima vječno zaigranima, na „upotrebu“ su predali suvremeno dječje igralište. Nakon prvog, otvorenog u naselju Urije, Prvči i gradskom parku, prostor za igru opremljen spravama vrijednim 100 tisuća kuna, zahvaljujući djelatnicima gradske tvrtke Eko kong, dobili su i najmlađi stanovnici Slavče. Uz nedavno otvorene teniske terene u istom naselju, uz koje će slijedeće godine, prema planu, biti napravljen sanitarni čvor, svlačionice, zdravljak i teren za mali nogomet, početak je to i definiranja nove rekreacijske zone, koju će, uz mještane naselja Slavča, koristiti i svi ostali Novogradiščani.

“ I ovim igralištem, otvorenim na radost naših najmlađih, potvrđujemo kako s razlogom nosimo titulu Grada prijatelja djece, ali i kako se držimo danog obećanja, jer do kraja ćemo godine otvoriti i igralište u Ulici kralja Zvonimira i na šetnici uz Šumetlicu kod Tang-a, u okviru projekta koji realiziramo u partnerstvu s Hrvatskim vodama. Osim toga, u tijeku je i projekt vrijedan 150 tisuća kuna kandidiran prema Hrvatskoj turističkoj zajednici koja će sudjelovati u sufinanciranju s 50 tisuća kuna. Riječ je šest vanjskih fitness sprava koje će biti postavljene u naselju Urije, u „roštilj zoni“, čime ćemo prostor učiniti omiljenim i mladima i starima.“, najavio je prvi čovjek Nove Gradiške, gradonačelnik Vinko Grgić.

Uz čelne ljude gradske vlasti i mnogobrojne nestrpljive „korisnike“u pratnji roditelja, neformalnoj svečanosti otvorenja dječjeg igrališta u naselju Slavča, nazočila je i nekolicina gradskih vijećnika.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn