NOVI USPJESI ALENA KOCIĆA KOCA – Dva filma u konkurenciji prestižnih međunarodnih filmskih festivala

Datum objave: 23. 3. 2023. | Kategorija: Lifestyle

NOVA GRADIŠKA – Alen Kocić Koc, novogradiški kreativac, autor brojnih glazbenih spotova i dokumentarnih filmova niže nove uspjehe. S čak dva filma – “Slavonia gastro art” u Cape Townu i  “Kutjevo, a taste of the truth” u najužoj je konkurenciji za nagrade prestižnih međunarodnih turističkih filmskih festivala.

Warhol-ovih pet minuta slave na kojih svatko od nas, navodno ima pravo, Alen Kocić Koc odavno je potrošio, pa i zaradio niz novih. Potvrđuju to i recentni radovi zahvaljujući kojima je ovaj višestruko nagrađivani filmaš, neslužbeni promotor turističkih potencijala kontinenta, trenutno, sa čak dva uratka, u najjužoj konkurenciji za nagrade prestižnih međunarodnih turističkih filmskih festivala.

Zahvaljujući jedinstvenom umjetničkom senzibilitetu te prije svega, sasvim posebnom i osobnom doživljaju Slavonije, Alen Kocić Koc, novogradiški kreativac, autor brojnih glazbenih spotova i dokumentarnih filmova, posljednjih se godina nametnuo i kao neslužbeni promotor turističkih potencijala kontinenta, s čijim su biserima, zahvaljujući, upravo njegovim radovima, upoznati znatiželjni putnici diljem svijeta.

Da je Slavonija i dalje Kocova vječna inspiracija i omiljena tema, potvrđuju i recentni radovi koji su, baš kao i niz prethodnih, ovih dana izabrani u konkurenciju za nagrade na čak dva prestižna međunarodna turistička filmska festivala.  Film “Slavonia gastro art” snimljen u suradnji s Turističkom zajednicom Požeško-slavonske županije s ciljem predstavljanja tradicionalnog slavonskog svatovskog menija na moderan način, na radost autora ali i ekipe koja stoji iza projekta, finalist je uglednog International Tourism Film Festivala Africa 2023 koji će se od 2.do 5. svibnja održati u Cape Townu.

Dobra budućnost smiješi se i filmu “Kutjevo, a taste of the truth”, snimljenom u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutjevo, izabranom u konkurenciju svjetskog festivala Finisterra Brasil Film Art & Tourism Festival 2023. Cachoeira, Bahia, Brasil. Bez obzira na krajnji rezultat, Koc je već napravio pravi posao, jer s ljepotama Slavonije, još uvijek prisutnom tradicijom, istinskim, ali i pomalo zaboravljenim vrijednostima, zahvaljujući promotivnim filmovima bit će upoznat cijeli svijet, što je, smatra autor i glavna zadaća svakog istinskog fotografa, filmaša, snimatelja, kreativca koji svijet vidi kroz slike. U očekivanju domaćih i stranih gostiju, sretno Koc!

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: A. Kocić

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn