NOVI USPJEH DOKAZANOG KREATIVCA ALENA KOCIĆA – Promo spot o Požegi nagrađen 3. nagradom na međunarodnom Festivalu turističkog filma u Turskoj

Datum objave: 25. 6. 2022. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Nakon što je proteklih godina, zahvaljujući nizu nagrađenih promotivnih turističkih filmova s temom Slavonije i rodnog grada, sa svojom jedinstvenom umjetničko-fotografskom estetikom upoznao svijet, Novogradiščanin Alen Kocić Koc, ovih je dana na 7. International Tourism Film Festivalu Gaziantep u Turskoj, nagrađen i za promo spot grada Požege “Zimska priča između brda i dolina”.

Da su kratki filmovi i spotovi sve zahvalnije sredstvo brendiranja i prepoznavanja destinacije, marketinški i turistički stručnjaci shvatili su odavno. Jer, uz korisne, servisne informacije potrebne gostu, željeno mjesto treba moći doživjeti svim osjetilima, a slika, poznato je, govori više od riječi. Upravo to je omiljena umjetničko-filmska forma Alena Kocića-Koca, Novogradiščanina koji je Slavoniju i njene brojne prepoznatljive turističke adute, predstavio svijetu upravo kroz dulje i kraće višestruko nagrađene promotivne filmove.

Nakon nekolicine onih s temom rodnog grada, Koc je, ovih dana, na 7. Međunarodnom festivalu turističkog filma održanom od 14.do 18. lipnja u Gaziantepu u Turskoj, nagrađen i za promo spot Grada Požege pod nazivom “Zimska priča između brda i dolina”.

Riječ je o kratkom filmu snimljenom pred Božić 2020. godine, u vrijeme kada je svijet bio zavijen koronom, kratkoj turističkoj priči koja je, putem YouTube-a, pred Badnjak, pregledana više od 30 tisuća puta. Žiri turskog festivala filmu je dodijelio 3. nagradu u kategoriji gradova, prepoznajući još jednom, jedinstvenu umjetničko-fotografsku estetiku autora, zanatsku vještinu ali i vezanost za Slavoniju.

Dugoročno, prilika je to i za turizam Požege i Požeštine, u čije će se potencijale, kroz nešto malo manje od 5 minuta filma, moći upoznati gledatelji i potencijalni gosti diljem svijeta. Do novih festivala i novih nagrada, iskrene čestitke Koc!

TEKST: Simonida Tarbuk             FOTO: A. Kocić

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn