NOVI SUSTAV EVIDENTIRANJA ODVOZA KOMUNALNOG OTPADA – Uz Izjave o korištenju usluge, krenulo i barkodiranje spremnika

Datum objave: 20. 7. 2018. | Kategorija: Društvo

DSC09910

POŽEGA -Sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom Komunalac d.o.o. Požega dostavlja ovih dana na kućne adrese korisnika po dva primjerka Izjave o načinu korištenja javne usluge prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada. Izjave ujedno vrijede kao Ugovor između Komunalca i pojedinog korisnika usluge. Uz Izjave, krenulo je i najavljeno postavljanje bar koda na spremnike.

Prve su izjave već podijeljene u određenim mjesnim odborima u Požegi, a nakon gradskog područja slijedi dostava i u ostalim MO na području svih 8 jedinica lokalne samouprave. U novom sustavu koji će se primjenjivati od 1.11.2018. godine obračun cijene usluge za domaćinstva koja prihvaćaju kućno kompostiranje biorazgradivog otpada sastoji se od  cijene minimalne javne usluge (fiksni dio cijene) – iznosi 40,68 kn/mjesečno, cijene pražnjenja spremnika za miješani komunalni otpad (varijabilni dio) – iznosi 5,42 kn/pražnjenju za posudu 120 l te Ugovorne kazna koja je definirana cjenikom za razne prekršaje korisnika.

Izjave-6

Za ovakav način obračuna usluga Komunalac ima obvezu označiti sve spremnike odgovarajućom oznakom (bar kod), evidentirati sve korisnike usluga i postaviti opremu za evidentiranje pražnjenja svakog pojedinog spremnika za miješani komunalni otpad na sva vozila za odvoz komunalnog otpada, ugraditi odgovarajuću informatičku opreme itd. kako bi se postigao cilj da svatko plaća onoliko koliko otpada odloži.

bekić

Prema riječima direktora Komunalca Ante Bekića, i prvi bar kodovi već su postavljeni na spremnike i to u MO Orljava (Sajmište), u tijeku je postavljanje u MO Ciglane, potom MO Praulje te u drugim područjima gdje su korisnici u obiteljskim kućama, a naknadno će se rješavati i problematika višestambenih zgrada. Svakom korisniku usluga, napominje direktor Bekić, bit će u interesu odvajati papir, karton, staklenu i plastičnu ambalažu i posebno ih predavati Komunalcu jer će tako smanjiti količinu miješanog komunalnog otpada kojeg odlaže u zelenu posudu za otpad, smanjiti svoj mjesečni račun za odvoz otpada te pomoći u zaštiti okoliša i uštedi prirodnih resursa kroz recikliranje korisnog otpada.

Za pojašnjenje eventualnih nejasnoća vezano za popunjavanje Izjave potrebno je nazvati Odjel za komercijalne poslove na tel. 316-880 ili tel. 316-860 (centrala).

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn