NOVI STIPENDISTI GRADA POŽEGE – Ulaganje u budućnost i znanje

Datum objave: 28. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega u 2019. godini dodijelit će ukupno 39 stipendija i to 34 studentske te pet učeničkih. Za tu namjenu u Proračunu grada Požege planirano je 350 tisuća kuna. Danas je na svečanosti u Gradskoj vijećnici stipendije primilo 15 studenata i tri učenika koji gradski stipendisti postaju od 1. siječnja 2019. godine.

Unatrag pet godina Grad Požega povećao je iznos pojedinačne stipendije sa 750 na 850 kuna po studentu koliko i danas mjesečno dobivaju požeški stipendisti, a uvedene su i stipendije darovitim učenicima s 400 kuna mjesečno.

“Ovo je jedan od ljepših dana kada imamo priliku dati potpise za sufinanciranje onih koji su najvažniji u gradu Požegi. Mladi su naša budućnosti, a budućnost ovog grada, županije i Hrvatske je na vama. Nadam se kako će ove stipendije pomoći, ovdje je puno dobrih zvanja i zanimanja koja su deficitarna i koja će sigurno i Požegi i Hrvatskoj vrlo dobro doći. Stipendije nisu velike, ali radimo na tome kako bi ih povećali. Uvjeren sam kako ćete ih vi dobro iskoristiti, završiti svoje fakultete i škole, a nadam se kako ćete se potom vratiti u svoj grad. Mi ćemo pak raditi na tome da, kada se vratite, imate gdje graditi svoju egzistenciju te da ne morate razmišljati o drugim destinacijama,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić koji je u društvu zamjenika Ferdinanda Trohe čestitao dobitnicima stipendija.

Studentsku stipendiju dobili su Lorena Dokša, Patricija Bajt, Žana Kajinić, Josip Zubović, Lucija Žager, Ana Lovrić, Iris Ivaniš, Leona Šunjo, Tena Vinković, Matej Babić, Josip Matijašević, Iva Bradić, Marija Nekić i Marija Glibo. Učeničku stipendiju dobili su Luka Korov, Maja Mustapić i Marija Jurišić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn