NOVI “LEPTIR” ZA DOBAR VIKEND – Remake čuvenog filmskog hita iz 70-tih u novogradiškom kinu

Datum objave: 17. 1. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Tražite li pravi film za dobar početak vikenda, ne propustite večernju projekciju u petak, 18. siječnja. Na rasporedu je „Leptir“, nova verzija čuvenog hita iz davne 1973. godine.

U glamuroznom svijetu Pariza ranih 30-tih godina 20.stljeća, obijač sefova, Henri Charriere, zvan Leptir po tetovaži na prsima, za lokalnog gangstera ukrade malo bogatstvo u dijamantima i pri tome napravi kobnu grešku-skupocjenu ogrlicu ne odluči predati nemilosrdnom šefu mafije nego je poklanja djevojci. Za osvetu, ovaj mu namjesti ubojstvo zbog kojeg dobiva doživotnu kaznu u zloglasnoj kažnjeničkoj koloniji u Francuskoj Gvajani. Na puta prema zatvoru, na brodu upoznaje Lousia Degu, osuđenog zbog krivotvorenja obveznica, s kojim sklapa pakt-Leptir će štititi njega i novac, a Dega će, zauzvrat, financirati njegov plan bijega.

Priča je to utemeljena na jednoj od najprodavanijih svjetskih autobiografija, remake istoimenog čuvenog filma snimljenog davne 1973.godine sa velikim Steve McQueen-om i Dustinom Hofmanom u ulogama Leptira i Dege, hit čija je suvremena verzija jednako snažna i šokantna, prepuna fascinantnih detalja o životu u jednom od najmračnijih svjetskih okruženja. Ovaj put Leptir je Charlie Hunnam, Dega-Rami Malek, a zanimljivo je što u filmu glumi i čak troje hrvatskih glumaca-Goran Navojec, Slavko Sobin i Luka Peroš. Leptir je sniman na lokacijama Malte, Srbije i Crne Gore, a na kino platnu vas čeka u petak, 18. siječnja u 19.30 sati.

TEKST: S. T.       FOTO: plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn