NOVI GRADSKI UKRAS – Rekonstrukcija središnje gradske pozornice

Datum objave: 21. 7. 2014. | Kategorija: Društvo

pozornica

NOVA GRADIŠKA –  „Bilo je i krajnje vrijeme“, složit će se mnogi Novogradiščani,  jer središnja gradska pozornica odavno nije ukras, već arhitektonsko „ruglo“ grada. Iako je, da je više novca u gradskoj blagajni, bilo i daleko ambicioznijih planova, u smislu gradnje amfiteatra, i male će promjene puno značiti za ukupnu vizuru grada. Nova, poboljšana i estetski dotjerana gradska pozornica svjetlo bi dana trebala ugledati prije početka 19.NG Glazbenog ljeta.

Dotrajala konstrukcija koja je i u svojim najboljim danima „bola u oči“, odavno je dala svoje, ali i prestala biti sigurna za sudionike brojnih manifestacija koje se, uglavnom organiziraju upravo na ovom mjestu- popularnoj  gradskoj „šahovnici“. Stoga su ovih dana počeli radovi na rekonstrukciji za koje je zadužena gradska tvrtka „Eko-kong“, prema nacrtu arhitekta Vinka Grgića. Cilj radova je  na prvom mjestu pojačati postojeću konstrukciju dogradnjom željezne mreže na kojoj će ležati podij, zamjeniti postojeće plastične  krovne ploče limenim krovom, te promjeniti rasvjetu. Cijevi i krov će, prema nacrtu, biti obojani u bijelu boju, a najzanimljivija promjena odnosi se na postavljanje povijesnih fotografija grada na podnožje i pozadinu koje će, zasigurno doprinijeti novoj estetici  pozornice, ali i ukupne vizure grada.

pozornica1

Kako su obećali izvođači radova, s prvim danima središnje gradske manifestacije, NG Glazbenog ljeta, Novogradiščani bi trebali ugledati i novu, poboljšanu verziju gradske pozornice.

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: Simonida Tarbuk

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn