NOVI GRADSKI SADRŽAJ – Divovski šah na otvorenom, na novogradiškoj šahovnici

Datum objave: 01. 10. 2017. | Kategorija: Lifestyle

n

NOVA GRADIŠKA – Tražite li igru za um i koncentraciju, navratite u središte grada i zaigrajte šah-igru kraljeva i faraona, igru koja razvija čak pet vrsta inteligencije, ali i igru koja, ubrzano, u razvijenim zemljama Europske unije, postaje  obavezan školski predmet. Igra pomicanja figura divovskih dimenzija od sada vas, zahvaljujući ideji prvog čovjeka grada i izvedbi salona „Čarolija“ čeka na popularnoj novogradiškoj šahovnici.

Iako joj još uvijek do kraja nije poznato porijeklo, šah je zasigurno jedna od povijesno najstarijih društveno-natjecateljskih igara. Riječ je o disciplini namijenjenoj svakom uzrastu, ali i igri u kojoj ne postoji trenutak umirovljenja. Jer, šah razvija memoriju, poboljšava koncentraciju,razvija maštu, kreativnost i motivaciju, uči nas neovisnosti, ali i zabavlja.

nn

Zahvaljujući ideji prvog čovjeka grada, gradonačelnika Vinka Grgića i zamjenice mu za društvene djelatnosti, Ivane Trupina, kao i kreativnosti Alena Odaka iz Salona „Čarolija“, zadivljujuću igru uma i koncentracije, od sada možete zaigrati na središnjoj gradskoj šahovnici, pomičući figure ogromnih dimenzija, otkrivajući čari interaktivnog, uživajući u novim gradskim sadržajima. Službeno prvu šahovsku partiju, odigranu pet do 12, uz novogradiške šahiste, zaigrali su i gradski čelnici i odnijeli pobjedu.Sve ostale, šah na otvorenom čeka tijekom cijele godine.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: A. Kocić

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn