NOVI ADUT U CERNIČKOJ TURSTIČKOJ PONUDI – “Srednjovjekovni grad Cernik” i Dani portugisca

Datum objave: 15. 10. 2019. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Uz gastronomiju koja se odavno pozicionirala kao jedan od glavnih aduta ukupne turističke ponude i sve kvalitetnija lokalna vina, Cerničani su, priči o brendiranju mjesta, odlučili dodati i element povijesti. Rezultat provjerite u subotu, 19. listopada, na novoj, cjelodnevnoj manifestaciji “Srednjovjekovni grad Cernik” u okviru koje vas čekaju i tradicionalni, 11. Dani cerničkog portugisca.

Želeći oživjeti iznimno vrijednu povijesno-kulturnu baštinu mjesta i učiniti je dijelom turističke ponude, Cerničani su osmislili novu manifestaciju koju će gostima predstaviti u subotu, 19. listopada. Riječ je o cjelodnevnoj “priči” pod nazivom “Srednjovjekovni grad Cernik”, zanimljivom spoju prošlosti i sadašnjosti, enologije i gastronomije, zabave i učenja, starog i novog, u okviru koje vas čekaju i tradicionalni, 11.Dani cerničkog portugisca”.

Navratite li u subotu od 10 sati u Dvorac Kulmer, dočekat će vas plemići, trgovci i obrtnici, vitezovi i streličari, kovači novca i oružja, te, baš kao i na svakom pravom srednjovjekovnom sajmu, domaći pivari i zanimljiva gastro ponuda. Uz priliku za upoznavanjem s načinom života u srednjovjekovnom Cerniku, subotnje druženje u prostoru dvorca Kulmer, posjetiteljima će ponuditi i izložbu plodova i proizvoda starih sorti voća i povrća, zanimljiv mačevalački performans, kreativne radionice i igrokaz za djecu, prezentacije Turističkih zajednica grada Nova Gradiška, Starog Petrovog Sela, Okučana, Pleternice, ali i one craft pivara pristiglih iz cijele Slavonije, kao i niz drugih zanimljivih pratećih sadržaja.

U poslijepodnevnim satima uslijedit će otvorenje 11. Dana cerničkog portugisca, tradicionalne priče u čast mladog vina pripremljenog od autohtone sorte, koju će, kao i ranijih godina, pratiti bogata gastro ponuda “predvođena” cerničkim ćuptetom. Uz krštenje mošta, cerničku feštu od vina do dugo u noć pratit će i sjajan glazbeni program- nastup Barbare Dautović Španović i benda i koncert gostiju iz Poreča, “Teddy Lion Band»”, ekipe vrsnih muško-ženskih vokala s bogatim raznovrsnim repertoarom stranih i domaćih hitova selektiranih kroz višegodišnje iskustvo u Hrvatskoj, ali i u Europi. Računajući kako nitko dugo neće kući, jer kod Cerničana je obično tako, organizator i poslije ponoći jamči dobru zabavu uz glazbu i craft pivare u podrumu dvorca. Sve su to dovoljni razlozi da u subotu, 19. listopada, odmah nakon jutarnje kave, navratite u “Srednjovjekovni grad Cernik” i uživate u spoju prošlosti i sadašnjosti. Uz čašu mladog, tek prodisalog portugisca.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn