NOVA VOZILA HITNOJ MEDICINI – Za još kvalitetniji rad Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije

Datum objave: 12. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Župan Alojz Tomašević s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijanom Barišićem obavio je danas primopredaju dva nova vozila ukupne vrijednosti 1,1 milijun kuna za potrebe Hitne pomoći.

Vozni park Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije koji, uz stručnost medicinskih timova, doslovno mnogima znači život, bogatiji je za dva nova, suvremeno opremljena vozila. Razina kvalitete usluga podignuta je tako na respektabilnu razinu kakvu imaju tek rijetki u Hrvatskoj, naglasio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić.

“Riječ je o dva vozila ukupne vrijednosti milijun i sto tisuća kuna od čega je polovicu iznosa sufinancirala Požeško-slavonska županija, a polovicu Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Vozila su, kao i ona koja smo kupili prije dvije godine, vrhunski opremljena, 200 KS, pogon na sve kotače, nabavljena je potrebna unutrašnja oprema poput defibrilatora, respiratora i drugog. Sada smo sve naše timove u Zavodu za hitnu medicinu opskrbili s adekvatnim vozilima, a prosječna starost vozila po timu je oko godinu dana, što je doista respektabilno, jer rijetki su zavodi u Hrvatskoj koji imaju takav prosjek i takvu kvalitetu vozila,” naglasio je Barišić dodajući kako su tijekom prošle i ove godine dodatno educirani svi djelatnici, obavljeni svi treninzi i pribavljene potrebne licence za opremu koja se koristi te je i tako razina kvalitete zavidno podignuta.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević naglasio je kako je vrlo ponosan na rad Zavoda za hitnu medicinu koji je drugi u Republici Hrvatskoj po brzini izlaska na intervenciju. S novim vozilima, izvrsnost je zajamčena, rekao je župan Tomašević.

“Dolazimo u sam vrh europske hitne medicine i doista sam ponosan na sve rezultate. Naša županija je terenski vrlo specifična, a sada četiri tima s još pet podtimova, odnosno, čak 20 ekipa mogu djelovati gotovo u svim vremenskim uvjetima i stići do svakog naselja. Županija na ovaj način nastavlja kontinuiranu skrb za naše stanovništvo. Nastavljamo i s uređenjem zdravstvenih objekata poput Doma zdravlja, Opće županijske bolnice, a tu je i projekt koji je pri kraju – izgradnja nove Hitne medicine uz vrhunske uvjete. Ponosan sam što te institucije i financijski stabilno posluju, dobro se upravlja sredstvima i tako se omogućava nabavka opreme i svega što je potrebno,” rekao je župan koji je i svečano predao ključeve vozila djelatnicima.

Primopredaji su nazočili i ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Marijan Višatici te ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn