NOVA VIZURA POŽEGE – Nikolin Biser Zlatne doline bačen je pred nas, valjalo bi širom otvoriti dlan

Datum objave: 05. 5. 2017. | Kategorija: Kultura

nikola

POŽEGA – Svestrani  umjetnik Požežanin Nikola Radmirović poznat je široj javnosti po avangardnim, iznimno kreativnim i kvalitetnim radovima kojima svako malo propitkuje, izaziva i zadivljuje svoje sugrađane. Nedavno je na društvenim mrežama predstavio Biser Zlatne doline, logotip koji predstavlja dolinu sa biserom (Požegom).

Kada je 2013 godine predstavio u Gradskom muzeju Požega Požeški Obelisk, viziju suvenira grada Požege, Nikola je ujedno predstavio i svoj osebujni stil, dizajnersku jednostavnost i težnju za prepoznatljivom simbolikom koja ipak nije površna već snažnom energijom duboko zadire u svijest promatrača. Baš kao kada kažete – da, to je tako jednostavno, kako to do sada nisam vidio na taj način!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nikola živi i diše svoju Požegu, voli taj grad iskreno i predano i angažirano pa tako iskreno i predano kroz svoja djela bilježi i komentira gradsku svakodnevicu o čemu svjedoči i njegova fotografija za izložbu “Požega se budi” u organizaciji Grada Požege.Fotografija, naravno, nije osvojila nagradu ali je osvojila srca posjetitelja, baš kao i majice s pomalo crnohumornim porukama.

DSC00087

O Biseru Zlatne doline sam Nikola kaže: “Biser Zlatne Doline, naziv je sveobuhvatne nove vizure grada Požege kroz logotip koji predstavlja dolinu sa biserom (Požegom). Logotip nadalje prikazuje osobu, pojedinca koji širi ruke jednako pobjedonosno kao što želi dobrodošlicu ali i stavlja naglasak na svaku individuu. Smile ili osmijeh izveden od doline odnosno ruku vizualno pozitivno utječe na prvi dojam logotipa,” kaže Nikola.

nikola biser

“Internacionalno logotip je primjenjiv i tekstualno kroz tipkovnice i društvene mreže simbolom Požege kroz otvorenu zagradu i malo slovo o (o .Jednostavnost forme dozvoljava suvenirsku paletu, kao i skulptularni uvećani model,” dodaje Nikola.

Nikola je svoj biser bacio pred nas, valjalo bi pružiti ruku i širom otvoriti dlan.

biesr 2

TEKST: S. P.   FOTO: S. P./  Nikola Radmirović Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn