NOVA VIZURA NOVE GRADIŠKE – Sezona radova na novogradiškim ulicama

Datum objave: 27. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

nnn

NOVA GRADIŠKA – Udarničke temperature ali i udarnički tempo-tako je trenutno na novogradiškim ulicama, koje, zahvaljujući aktualnim radovima, ali i najavljenim planovima, kreiraju novu vizuru grada. Jedan, a vrlo brzo i još jedan kružni tok, nogostupi i parkirališta, gradski park, ali i nova, do realizacije projekta Muzeja granice, multifunkcionalna pozornica u središtu grada- samo su neka od „gradilišta“ čije bi završne rezultate Novogradiščani trebali vidjeti do Glazbenog ljeta.

Osim što značajno podižu ljestvicu kvalitete življenja, kultura i kulturni sadržaji zaslužni su i za energiju i ritam grada. Kreiraju se tako i brend i urbani identitet sredine, što je, uz razvoj gospodarstva, jedan od bitnh dijelova programa aktualne gradske vlasti. Priča je to koju prepoznaju i pozdravljaju i Novogradiščani, što su, brojem posjetitelja i interesom, dokazale i čak tri nove gastronomsko-turističke  priče-uspješno organiziran prvi graf fest, natjecanje u kuhanju čobanca, te nedavna Fišijada.

nn

Obzirom da je sadržaja, ali i dugoročnih planova čijom bi realizacijom Nova Gradiška trebala postati pametni grad, sve više, potreban je i novi, multifunkcionalni prostor. Jedan takav upravo nastaje na prostoru Arboretuma, prostoru koji je Grad, s ciljem riješavanja imovinsko-pravnih odnosa, nedavno otkupio od Srpske pravoslavne crkve.Plato koji će, do realizacije sjajnog projekta Muzeja granice, poslužiti kao još jedna gradska pozornica, prostor je koji je grad, u maniri dobrog gospodara, za potrebe Glazbenog ljeta, iznajmio zainteresiranim poduzetnicima. Nakon niveliranja terena do postojećeg partera, popločavanja Cvjetnog trga i postavljanja nove rasvjete, trebalo bi to postati mjesto susreta i druženja, kulture i zabave, moderna multifunkcionalna gradska pozornica. Samo nekoliko koraka dalje, u završnoj fazi šminkanja je i gradski park, postavljena je nova eco friendly rasvjeta, vrijedno se slažu i „podne“ kockice.

naslovnica

U skladu s planiranim, nastavljaju se i radovi održavanja i modernizacije nogostupa-na južnoj strani Gajeve od Preradovićeve ulice do Trga kralja Tomislava i u ulici Miroslava Kraljevića. Vrlo skoro bi, nakon što Hrvatske vode raspišu natječaj, trebali biti nastavljeni i radovi na izgradnji gradske šetice uz potok Šumetlicu, ali i početi oni na raskrižju kod Kauflanda koji će rezultirati novim prometnim kružnim tokom. Jer, potvrdio je to vrlo brzo i onaj kod župne crkve BZBDM, osim što je, prostorno efektno, iznimno je to i prometno efikasno rješenje. Zadovoljni mogu biti i stanari dijela naselja Urije, gdje su završeni radovi na izgradnji parkirališta i novih pješačkih staza, baš kao i gimnazijalci koji će u novoj školskoj godini, početak sata i zvono, čekati na vlastitom trgu, družeći se na pametnoj klupi.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: S. Tarbuk/ novagra.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn