NOVA USLUGA U DOMU ZDRAVLJA – Otvorena ordinacija oralne kirurgije

Datum objave: 04. 11. 2015. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Dom zdravlja Požeško-slavonske županije od listopada građanima nudi novu zdravstvenu uslugu. Nakon 20 godina ponovo je otvorena ordinacija oralne kirurgije, pa tako građani Požeško-slavonske županije više neće zbog te zdravstvene usluge putovati u Slavonski Brod ili Osijek.

Ravnatelj Doma zdravlja Darko Puljašić i predsjednik upravnog vijeća Doma zdravlja Drago Gašpar zajedno s gradonačelnicom Pleternice Antonijom Jozić i saborskim zastupnikom Franjom Lucićem danas su novinarima predstavili novootvorenu ordinaciju oralne kirurgije. “Nakon 20 godina Požeško-slavonska županija opet ima svog oralnog kirurga. Zaslužni zato su saborski zastupnik Franjo Lucić koji je prije pet godina prepoznao vrijednost tog projekta i lobirao u ministarstvu zdravlja  kako bi se dobila ta specijalizacija i Požeško-slavonska županija koja je osigurala 600 tisuća kuna za opremanje ordinacije oralne kirurgije. Potvrda je to kako se razvijamo i ulažemo u naše liječnike. Trenutno imamo šest liječnika na specijalizacijama, četiri ih financiramo sami, a dva preko resornog ministarstva. Možemo se pohvaliti kako smo dobili i specijalizaciju iz paradentologije na način da će naša županija i Brodsko-posavska ovdje imati paradentologa. Nadam se da će ovdje za tri godine biti poliklinika gdje će biti oralni kirurg, ortodont, paradentolog i dva stomatologa uz ortopan,” rekao je Puljašić.

DSC00244

“Naši sugrađani su morali ići u Osijek, Zagreb ili Slavonski Brod. Specijalizacija je trajala  tri i pol godine i sada počinjemo s radom koji se bazira na kirurškom liječenju zubi, na kompliciranim vađenjima, a puno pažnje pridajemo rizičnim pacijentima, osobama s posebnim potrebama posebice djeci,” naglasila je doktorica Ivana Botički. Posla ima,  dodaje, apacijenti pristižu u sve većem broju. “Njihovi stomatolozi ih šalju, radi se po uputnici, a osim što radimo kirurgiju i ekstrakcije radi se  i impatologija koja je sve popularnija. Sve osim implantata je besplatno za naše sugrađane i ide preko HZZO-a,”naglasila je doktorica.

Uz ovu ordinaciju koja je opremljena najsuvremenijom opremom Dom zdravlja bilježi i druge rezultate i ulaganja. “Uz pomoć Požeško-slavonske županije uložili smo ove godine znatna sredstva u objekte doma zdravlja na području cijele županije. Izvedeni su radovi u Brestovcu na krovištu vrijedni 90 tisuća kuna,  radovi u Kaptolu vrijedni 180 tisuća kuna gdje smo uredili krovište, kanalizaciju i rekonstrukciju grijanja, radovi u Pakracu gdje smo uložili 450 tisuća kuna u izmjenu krovišta, prozora i krečenje te zgradu u Pleternici gdje  je u tijeku rekonstrukcija grijanja a  već je tamo uređen vodovod i kanalizacija. Radimo, ulažemo i podižem kvalitetu usluge kakvu su naši građani i zaslužili,” naglasio je Puljašić.

TEKST: Sanja Pok     FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn