NOVA TURISTIČKA PRIČA CERNIKA – „Englishmen in Cernik“- promo film namijenjen Londončanima

Datum objave: 05. 8. 2018. | Kategorija: Kultura

naslovna

CERNIK – Postajući svjesniji potencijala svega onog što ih okružuje, stoljetne povijesti, kulture i baštine, Cerničani sve ozbiljnije počinju promišljati o turizmu. Prvi korak je dobra reklama. Poput promo filma „Englishmen in Cernik“, autora Alena Kocića-Koca i Juliana McDonella, snimatelja, stand up komičara i turističkog vodiča, čiji je zadatak ljepote Cernika predstaviti Londončanima.

Sve ono, potencijalno, primaljivo što imaju- netaknutu prirodu Strmca, kulturu i povijest, arhitekturu i gastronomiju, narodnu baštinu i zanimljive manifestacije, Cerničani su ozbiljno odlučili predstaviti i drugima, jer bez toga nema ni priče o razvoju turizma, a bez dobre reklame-gostiju. Prvi koje bi Cerničani voljeli vidjeti su Londončani, kojima je namijenjen i promo film „Englishmen in Cernik“.

nn

Rezultat je to suradnje Alena Kocića-Koca, dokazanog i nagrađivanog novogradiškog snimatelja turističkih filmova i kolege mu iz Londona, Juliana McDonella. Engleski snimatelj slučajno je još i stand up komičar i sasvim prigodno, turistički vodič, stoga u filmu, uz voditeljsku, ima i ulogu Cernik predstaviti na „londonski“ način.

Gotov proizvod moći će vidjeti i građani svih ostalih svjetskih metropola, jer plan ga je uključiti i u program filmskih festivala. Film „Englishmen in Cernik“ sniman je javno, tijekom srpnja, u atmosferi koja je, kažu očevici, oduševila Juliana. Jer, uz prirodne ljepote, primamljivu gastronomiju i bogatu kulturno-povijesnu tradiciju, Cerničani su pokazali i da znaju ugostiti. Prepoznat će to, zasigurno i svi oni koji vide film „Englishmen in Cernik“, pa odluče i osobno provjeriti.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: A, Kocić (Facebook)

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn