NOVA POŽEŠKA UDRUGA – Predstavljeno Hrvatsko povijesno društvo “Požežani”

Datum objave: 23. 11. 2017. | Kategorija: Društvo

mulj 1

POŽEGA – U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi večeras je održano predstavljanje nove požeške udruge – Hrvatskog povijesnog društva “Požežani” te tribina o životu i radu Julija Kempfa.

Osnivačka skupština ove udruge održana je u kolovozu, a glavna zadaća, kako je tada rečeno, njegovanje je požeške povijesti i tradicije. Udrugu je predstavio predsjednik Marijan Pilon koji je naglasio kako će Hrvatsko povijesno društvo “Požežani” djelovati kroz dvije sekcije – Povjesnicu  za članove koji se žele baviti proučavanjem povijesti hrvatskoga naroda, posebice u gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji i Povijesnu postrojbu “Gradska straža Požega” koja će njegovati tradiciju požeške “Građanske čete”.

Okupljenim građanima predstavljena je i povijesna postrojba Gradska straža Požega te nova odora o čemu su govorili zapovjednik gradske straže Vladimir Milković i dopredsjednik društva Goran Peić. Tajnik društva Dražen Muljević održao je predavanje o starim tradicijama, običajima te djelovanju zavičajnih udruga u Požegi, a voditelj sekcije “Hrvatska povjesnica” Franjo Novak održao je tribinu o Juliju Kempfu.Rad udruge u ime Grada Požege pozdravio je zamjenik gradonačelnika Darka Puljašića Mario Pilon.

TEKST: S. P.          FOTO: B. M.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn