NOVA PLETERNIČKA ATRAKCIJA – Šetnja Šorom sa Šokicom

Datum objave: 16. 3. 2023. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Šokica je u grad Pleternicu stigla još krajem prošle godine, no čekali smo lijepo vrijeme kako bismo ju predstavili Pleterničanima i gostima Pleternice – kaže Ivana Ketović Marjanović, direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice.

Naime, riječ je o projektu ”Njezino veličanstvo-Šokica” kojim Turistička zajednica Grada Pleternice proširuje turističku ponudu destinacije bazirane na krovnom simbolu bećarca i nematerijalne baštine te već postojećem liku Bećara dodaje i Šokicu. Glavni motiv projekta jest Šokica, tradicionalna slavonska žena koja svakog turista dočekuje u Gradu Pleternici želeći mu srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak.

U okviru prve faze projekta izrađena je i postavljena bista Šokice u predvorju Gradske kuće, odnosno sjedišta Turističke zajednice. Bista je djelo kiparice Tatjane Kostanjević. Druga faza obuhvatila je turističke priče bazirane na bećarcu i tradicijskoj ostavštini. Na 9 turističkih atrakcija u Gradu postavljena su obilježja s QR kodovima koji turista pomoću AR iskustva proširene stvarnosti upoznaju s posebnostima atrakcija te tako omogućuju svim gostima Pleternice da ju samostalno upoznaju u bilo koje doba dana.

„Njezino Veličanstvo – Šokica“ zajedno s novootvorenim IC Muzej Bećarca zaokružuje ponudu baziranu na kulturnim vrijednostima. Sredstva za provedbu ovog projekta osigurana su iz sredstava HTZ-a, Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent u 2022.godini u iznosu od 101.700,00 kn.

“Kako bismo svoju Šokicu predstavili široj javnosti, organizirali smo jednu šetnju ”Šorom sa Šokicom” koja će se održati u nedjelju, 19. ožujka s početkom u 17:00 sati. Okupljanje je ispred Gradske kuće, odnosno sjedišta Turističke zajednice, nakon toga predviđena je šetnja Gradom u društvu Šokice i obilazak gradskih atrakcija. Šetnja završava u Muzeju bećarca.” najavila je Ketović Marjanović. Svi zainteresirane svoj dolazak trebaju potvrditi do petka, 17. ožujka do 10:00 sati na e-mail tz@pleternice.hr ili na broj 099 707 6827.

IZVOR: TZ Grada Pleternice

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn