NOVA KAZALIŠNA SEZONA U POU „RELKOVIĆ“ – Stiže „Harem“, predstava o raznim haremima

Datum objave: 13. 1. 2015. | Kategorija: Kultura

P1110078

NOVA GRADIŠKA – Nova kazališna sezona u Pučkom otvorenom učilištu Relković, na novogradiške daske „koje život znače“ dovodi  „Harem“, hit predstavu Kazališta Moruzgva, pod redateljskom palicom Ivana Lea Leme. U suvremenim i tradicionalnim haremskim pričama ljubitelji teatra moći će uživati u srijedu, 14.siječnja od 19 sati u novogradiškom Domu kulture.

„Harem“ je predstava o raznim haremima.O haremima za koje se zna da su haremi, ali i haremima za koje se, na prvi pogled, ne bi reklo da su haremi, odnosno zatvori za žene podređene muškarcu. Harem je predstava sastavljena od nekoliko priča povezanih nitima sudbine koje pletu svoj uzročno posljedični ćilim kroz živote, kroz kulture, kroz povijesne periode, kroz umove i kroz srca. Priča je to koja se bavi i kritikom patrijarhata još uvijek prisutnim čak i u društvima koja nazivamo liberalnima i razvijenima, ali i priča o dijalogu između islamske i kršćanske kulture, iznimno aktualna u trenutku jačanja radikalnih vjerskih ideja. Osim što nas vodi kroz povijesne tajne sačuvane u zidovima palače Topkapi, vješto i kreativno spajajući jučer i danas, kazališna predstava „Harem“ nastoji unama probuditi suosjećanje, toleranciju, prepoznavanje i prihvaćanje.  Predstava je to, koja zahvaljujući vještom i iznimno modernom redateljskom pristupu, u isti mah nudi i nekoliko osnovnih žanrova, od komedije, preko teške socijalne drame i satirične kritike suvremenog društva, do melodrame.

P1110108

Riječ je i o iznimno angažiranoj predstavi, u kojoj se, ispod silnih, haremskih”svila i kadifa”, krije  ono što nazivamo traffickingom, jer, trgovanje ženama, na žalost, nije prošlost, a porazna je činjenica i kako neke od najfrekventnijih ruta te kriminalne djelatnosti prolaze i preko naše zemlje.
Stoga, svakako otputujte u vrijeme Sulejmana Veličanstvenog i zavirite u tajne odaje „Harema“ uz Nelu Kocsis, Barbaru Vicković, Petru Dugandžić i Eciju Ojdanić.Ulaznice za predstvu možete kupiti na blagajni Doma kulture, u tajništvu POU“Relković“ , rezervirati na broj telefona 035/ 331-010. 331-011,ili putem maila poumar@sb.t-com.hr

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: T.Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn