NOVA GRADIŠKA U PROJEKTU “HRVATSKA PRIRODNO TVOJA” – Posađeno 17 sadnica graba i javora na novom dječjem igralištu

Datum objave: 28. 5. 2023. | Kategorija: Lifestyle

NOVA GRADIŠKA – Turistička zajednica grada Nova Gradiška u suradnji s tvrtkom Eko Kong i Gradom predstavili su projekt poticanja razvoja održivog turizma “Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours”. Projektom sufinanciranim sredstvima Hrvatske turističke zajednice zasađeno je 17 autohtonih sadnica graba i javora na novom dječjem igralištu u Ulici svetog Roka

Nastojeći pozicionirati Hrvatsku kao inovativnu i održivu turističku destinaciju koja odgovorno postupa s vlastitim resursima, vodeći se strateškim razvojnim ciljevima, promišljajući zeleno i educirajući, Turistička zajednica Grada Nova Gradiška u suradnji s tvrtkom Eko Kong i Gradom predstavili su projekt “Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours”, jedinstvenu priču čiji su pokrovitelji Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Projektom sufinanciranim sredstvima Hrvatske turističke zajednice zasađeno je 17 autohtonih sadnica graba i javora na novom dječjem igralištu u Ulici svetog Roka. Još jedno dječje igralište za koje je Grad kupio zemljište, ogradio ga, uredio i opremio rekvizitima potrebnim za igru najmlađih, pridružilo se tako globalnom pokretu smanjenja emisija ugljičnog dioksida (CO2) koji nastaje turističkom aktivnošću i ispušnim plinovima iz automobila. Svako posađeno stablo označeno je oznakom održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“, a umjesto planiranih 10, u Novoj Gradiški je posađeno 17 stabala koja će se, baš kao i ona posađena diljem svijeta, moći pratiti putem posebne aplikacije pod nazivom MapMe Tree.

TEKST: S. Tarbuk                 FOTO: F. S.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn