NOVA GRADIŠKA, NOVI DOŽIVLJAJ – Turistička zajednica Grada Nova Gradiška najavljuje ljeto za pamćenje

Datum objave: 08. 5. 2022. | Kategorija: Lifestyle

NOVA GRADIŠKA -S novom, modernom i osvježenom službenom stranicom koja je zaživjela prošli mjesec, skorim svečanim otvorenjem gradskih bazena, a onda i spektakularnim 26. izdanjem najpoznatije ljetne glazbene priče ovih prostora, TZ Grada Nova Gradiška najavljuje ljeto za pamćenje. Iznenađenjima tu nije kraj, jer od kraja svibnja pa sve do početka rujna, sadržaja će biti više no ikada, stoga odvojite koji dan i po “novi doživljaj” navratite u Novu Gradišku

Nastavljajući sve ozbiljnije promišljati o kvalitetnom brendiranju i pozicioniranju Grada, slažući studiozno, kockicu po kockicu mozaika oko slogana “Nova Gradiška, novi doživljaj”, gradska Turistička zajednica, uz poslovično poznatu slavonsku gostoljubivost, s nestrpljenjem i zadovoljstvom iščekuje naredne mjesece, najavljujući ljeto za pamćenje. Svjesni značaja kvalitetne prezentacije za destinaciju, nove trendove prošli je mjesec najavila i osvježena moderna službena stranica spremna zainteresiranim gostima i posjetiteljima ponuditi sve potrebne informacije i pokazati zašto jedan od najmlađih hrvatskih gradova ovo ljeto obavezno trebate uvrstiti na kartu osobnih “skitnji”.

Uvjerili su se u to, protekli vikend i dragi gosti iz Istre, predstavnici Općine Kanfanar, tamošnje Turističke zajednice i dječjeg vrtića, koji su, na poziv Slavonskog dućana, stigli u Novu Gradišku, zainteresirani vidjeti što nudi kontinent, ali i pohvaliti se vlastitim adutima. Autohtone okuse i mirise i gradske zanimljivosti krajem mjeseca svibnja imat će priliku iskušati i nekolicina najpoznatijih mladih influencera koji će, s ciljem promocije, u organizaciji Turističke zajednice, provesti vikend u gradu, te putem društvenih mreža, diljem svijeta poslati pozdrave iz Nove Gradiške.

Iznimno sadržajnom ljetu svakako će doprinijeti i kompleks novouređenih gradskih bazena, dugočekane priče koja će Novogradiščanima i svim gostima grada službeno biti predstavljena početkom lipnja. Kako saznajemo iz Turističke zajednice, ovih bi dana trebao biti održan radni sastanak s predstavnicima gradske tvrtke Odlagalište kojima je povjereno “upravljanje” bazenima, na kojem će se utvrditi detalji oko početka rada i svečanosti otvorenja.

Uz glazbeni program, taj će dan pratiti i brojna druga iznenađenja, stoga se smatrajte pozvanima ali i odvojite vrijeme godišnjih odmora za izlet u Novu Gradišku, jer, uz radost kupanja, ovaj će prostor, kao i atraktivna pozornica smještena usred velikog bazena, tijekom ljetnih mjeseci biti omiljena adresa svih pravih izlazaka. Uz raznovrsne glazbene sadržaje, tematske večeri, nastupe DJ-a, modne revije, večernje koncerte, na gradskim bazenima nitko neće ostati ni gladan ni žedan, zahvaljujući bogatoj ponudi lokalnih ugostitelja odabranih putem javnog natječaja.

Uz mogućnost kupanja i osvježenja, u Novu Gradišku narednih mjeseci valja navratiti i zbog niza drugih kulturno umjetničkih sadržaja objedinjenih u sada već, itekako, prepoznatu i od struke pohvaljenu, manifestaciju “Volim ljeto i kulturu”. Riječ je o zajedničkoj priči Gradske glazbe, Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković i Turističke zajednice koja će oživjeti gradski park, ispunjavajući ga zvucima glazbe svih žanrova ali i kazališnim i filmskim predstavama.

Kako bi najljepša novogradiška pozornica na otvorenom bila u potpunosti spremna za sve sadržaje, Grad i Turistička zajednica proteklih su godina puno sredstava uložili u potrebnu infrastrukturu poput izložbenih kućica, udobnih klupa, velikog kino platna, središnjeg displeja, zbog čega se svi koji navrate u park, osjećaju kao u vlastitom dnevnom boravku. Dobra energija i još bolji program ispunjen koncertima, svirkama, glazbenim slušaonicama i ugodnim druženjima, spremno čekaju posjetitelje svakog vikenda tijekom cijeloga ljeta, stoga, u potrazi za pravom porcijom kulture, narednih mjeseci navratite u središnji novogradiški park.

Najljepše godišnje doba ove će godine, zahvaljujući najpoznatijoj i najdugovječnijoj gradskoj manifestaciji, biti još ljepše, jer 26. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta, na iznenađenje i čuđenje svih najavljeno “presicom” već krajem prošle godine, bit će, poručuju organizatori, uistinu spektakularno, stoga se na vrijeme pobrinite da od 11.do 14.kolovoza budete slobodni, jer najbolji besplatni koncerti čekaju vas u Novoj Gradiški. Dubioza kolektiv, Električni orgazam, Zdravko Čolić, Halid Bešlić, Tomislav Bralić i klapa Intrade mega su zvijezde koje će, u skladu sa glazbenim statusom i potrebama najviše produkcije, od četvrtka do nedjelje, nastupiti na novoj, velikoj pozornici, zbog koje postojeća, stara, odlazi u prošlost. Podijeljen u nekoliko zona- zonu glazbe, zabave, gastro zonu, prostor gospodarskog sajma, grad će, tih dana, svim svojim dragim gostima, koji će, očekivano, stići sa svih strana, ponuditi sjajnu atmosferu i prateći šušur, kao i tradicionalni sajam piva u organizaciji obitelji Bošnjak, čuveni Crafting smješten pored fontane u gradskom parku. Zainteresirani? Nova Gradiška otvorenog srca čeka, stoga navratite narednih mjeseci i otkrijte novi doživljaj!

TEKST: Simonida  Tarbuk       FOTO: D.Pok/ TZ NG

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn