NOVA GRADIŠKA – Inauguracija nove gradske izvršne vlasti

Datum objave: 06. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

grad1

NOVA GRADIŠKA – Nakon izborne pobjede ostvarene u prvom krugu zahvaljujući povjerenju 62 posto birača, novi, stari gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, službeno je preuzeo dužnost, predstavljajući novinarima najuže suradnike-zamjenike Ivanu Trupinu i Borislava Vidošića.

Nakon samo godinu dana na čelnoj funkciji grada, glasovima 62 posto birača u prvom izbornom krugu, Vinko Grgić dobio je povjerenje Novogradiščana, ali i priliku za puni, četverogodišnji mandat. Uz većinu koju je SDP s Hrvatskim laburistima osvojio u Gradskom vijeću, stari, novi gradonačelnik predstavlja itekako, potrebnu političku stabilnost, osiguravajući, istovremeno, nastavak provedbe programske platforme 77+ sadržaja, kao i realizaciju brojnih, ranije početih, ali i dgovorenih projekata. Službeno preuzimanje dužnosti, ali i povratak na posao, gradonačelnik je iskoristio i za predstavljanje najužeg suradničkog tima- Borislava Vidošića, zamjenika za društvene djelatnosti i Ivane Trupina, zamjenice za područje gospodarstva i europske fondove. Dugogodišnji predsjednik novogradiškog Saveza sportova, aktivni gradski vijećnik, predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba i Karnevalske udruge „Maks“, član Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Saveza BPŽ i Skupštine Udruženja obrtnika grada, Borislav Vidošić, naredne će četiri godine, obavljati „funkciju“ zamjenika gradonačelnika za društvene djelatnosti, „dižući prije svega ljestvicu kvalitete sporta, a onda i civilnog društva grada.

Predstavljajući se novinarima u novoj ulozi ,Vidošić je zahvalio gradonačelniku i GO SDP-a na ukazanom povjerenju, počašćen što je dio tima kojem je na prvom mjestu grad, ali i zrelošću i odgovornošću birača. „Nadam se kako ću dugogodišnjim iskustvom stečenim u radu s udrugama, te, prije svega, poznavanjem sporta ali i pronalaženjem najboljih rješenja, doprinijeti što boljem funkcioniranju grada“, rekao je zamjenik gradonačelnika, Borislav Vidošić. Za grad strateški važno područje gospodarstva i europskih fondova, vodit će Ivana Trupina, 30.godišnja magistra ekonomije, donedavno stručna suradnica za projekte u LAG-u „Zapadna Slavonija“, dokazano uspješna u svom poslu, do sada najmlađa zamjenica gradonačelnika u povijesti Nove Gradiške. Pozdravljajući novinare i zahvaljujući na ukazanom povjerenju, u svom prvom, službenom nastupu Ivana Trupina je upoznala kako će, surađujući sa svim akterima na terenu, najveći naglasak u radu staviti na povlačenje europskih sredstava, ali i stvaranje preduvjeta za neke buduće značajne projektne priče. Jer, kako je rekao i gradonačelnik Grgić, „velika sredstva su na raspolaganju, a upravo je njihovo privlačenje glavni i prioritetni cilj izvršne gradske vlasti. “ Ponosna na sve odrađeno tijekom protekle godine, nadajući se kako je ispunila očekivanja i dano joj povjerenje, uz dobre želje upućene novom, čelnom timu grada, s novinarima se pozdravila donedavna zamjenica za društvene djelatnosti  i nova gradska vijećnica, Vesna Đapić.

Predstavljajući najužu ekipu suradnika, najavljujući istovremeno i novi tim okupljen na širem nivou, jer,“ valja kreirati Novu Gradišku kakvu svi želimo“, novi, stari gradonačelnik, Vinko Grgić, još je jednom zahvalio biračima na ukazanom povjerenju, upoznavajući ih s prvim potezima . „Stoga, uz odgovornost i ljubav koju dijelimo prema gradu, idemo dalje. Graditi i raditi“, izjavio je na svečanoj inauguraciji gradske izvršne vlasti, Vinko Grgić.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO. novagra.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn