NOVA GRADIŠKA GRAD PRIJATELJ DJECE I ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA – Slikovnica „Ja sam mali poduzetnik“ stigla novogradiškim osnovnoškolcima

Datum objave: 20. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – „ Ja sam mali poduzetnik“, prva slikovnica jugoistočne Europe koja poduzetništvu uči najmlađe, autorice Sanele Dropulić direktorice Virtualnog poduzetničkog centra, ovih je dana, prigodno, blagdanski, podijeljena učenicima dviju gradskih osnovnih škola. Slikovnicu je, u ime Grada-prijatelja ženskog poduzetništva, novinarima predstavila zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, Ivana Trupina.

Nakon što je službeno predstavljena 19.studenoga, uz Svjetski dan poduzetnica, prvu edukativnu slikovnicu jugoistočne Europe „ Ja sam mali poduzetnik“, autorice Sanele Dropulić, direktorice Virtualnog poduzetničkog centra, novinarima je, u ime Grada-prijatelja ženskog poduzetništva, predstavila zamjenica gradonačelnika Nove Gradiške, Ivana Trupina. Cilj ove jedinstvene i zabavne slikovnice prepune zagonetki, je odgojem promijeniti percepciju o poduzetništvu i potaknuti najmlađe na razmišljanje o tome kako je biti vlasnik tvrtke i samom sebi „šef“.

„ Prvih 10 tisuća tiskanih primjeraka slikovnice „Ja sam mali poduzetnik“ podijeljeno je po vrtićima i osnovnim školama gradova s titulom „Grada-prijatelja ženskog poduzetništva“, što znači kako slikovnica, prigodno, ovih dana stiže i novogradiškim klincima, učenicima Osnovnih škola „Mato Lovrak“ i „Ljudevita Gaja“. Dio je to projekta „ Grad-prijatelj ženskog poduzetništva“ u kojem je Nova Gradiška od početka i u okviru kojeg posljednjih godina, održavamo brojne aktivnosti čiji je cilj promocija lokalnog gospodarstva i „domaćih“ proizvoda, ali i edukacija najmlađih “, rekla je na konferenciji za novinare upriličenoj povodom predstavljanja slikovnice „Ja sam mali poduzetnik“, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

Valja reći i kako je riječ o projektu koji je proizišao iz dvije prestižne titule Grada Nova Gradiška, koji je, uz poduzetnice, prijatelj i djeci. Podsjetila je na to Mihaela Đeraj, gradska pročelnica za društvene djelatnosti.„ I dok projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva uspješno ulazi u još jednu godinu provedbe, status Grada-prijatelja djece nedavno smo učvrstili dodijeljenim priznanjem za „Najakciju 2018.“. Ocijenjenom je takvom „Vatromet kulture“ , jedinstveni projekt POU MAR koji je okupio više od 1300 djece našega grada i tijekom šest mjeseci trajanja, s ciljem predstavljanja i približavanja umjetnosti, po prvi ih puta upoznao s dramskim, likovnim i glazbenim sadržajima.“, istaknula je Mihaela Đeraj, najavljujući i u slijedećoj godini, brojne kvalitetne aktivnosti za djecu i s djecom.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: S. Tarbuk

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn