POTPISANI UGOVORI O NADZORU – Nova faza projekata aglomeracija Požega i Pleternica

Datum objave: 11. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U prostorijama Upravne zgrade Tekija d.o.o. danas su potpisani ugovori kojima su regulirana prava i obveze vezane uz nadzor nad projektima poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracija Požega i Pleternica. Ugovore su potpisali direktor Tekije d.o.o. Požega Ante Kolić i Damir Stipanov, direktor odabranog ponuditelja Investinženjering d.o.o. za projektiranje, građenje i nadzor iz Zagreba.

Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, načelnik Općine Velika Vlado Boban te zamjenik požeškog gradonačelnika predsjednik Skupštine Tekije Mario Pilon. Iznos za potrebe nadzora za projekt aglomeracije Požega je 3,8 milijuna kuna bez PDV-a što čini 2, 7 posto 143 milijuna kuna koliko iznosi planska cijena za radove koji će se nadzirati – rekonstrukciju vodovodnih i kanalizacijskih mreža te centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Požegi. Za aglomeraciju Pleternica nadzor iznosi 2,9 milijuna kuna ili 2,5 posto od 119 milijuna kuna odnosno od planirane cijene koja je predviđena za razvoj odvodnje na pleterničkom području.

“Ovo je jedan od koraka koje smo učinili prema stvarnom izvršenju radova na aglomeraciji Požega i Pleternica. Ako bude išlo sve po planu, i Požegi i Pleternici na ljeto bi trebala biti velika gradilišta.,” rekao je direktor Tekije Ante Kolić.

Najveći dio sredstava za aglomeracije financirat će se iz europskih sredstava i nacionalnih izvora, no dio će izdvojiti i lokalne jedinice.Grad Požega bi za ovaj projekt kroz dvije godine trebao izdvojiti oko 7, 5 milijuna kuna. “Svjesni smo kako je nadzor vrlo važan u ovom cijelom postupku izgradnje aglomeracija Požega i Pleternica i vjerujemo kako je izabrana tvrtka koja ima sve reference i koja će to kvalitetno odraditi. Naravno, uz veliku suradnju ali i veliku kontrolu jer sve ovo što se radi u sklopu ovih projekata našim sugrađanima treba ostati idućih 50 – 60 godina,” rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

“Na ovaj način mi čuvamo svoj zdrav i čist okoliš, ono što se, nadamo se, može i kapitalizirati kroz turizam i slične projekte kojima se želimo baviti. Grad Požega kao većinski vlasnik Tekije i najveća jedinica lokalne samouprave bit će nazočan u svim segmentima i kontrolirati situaciju izgradnje. Jer, Požega je stari grad, grad koji ima ograničene resurse vezane uz širine ulica, te izmjena svih instalacija dovodnje i odvodnje mora biti vrlo strpljiva i oprezna te svakako moraju pri tom biti zaštićeni naši građani posebice oni najmlađi u prometu. Stoga od Nadzora očekujemo veliku kontrolu i precizne dogovore da se izvođači radova koji budu izabrani uistinu drže i rokova i kvalitete izrade ali i svih ostalih elemenata kako bi sve funkcioniralo onako kako je i zamišljeno,” dodao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Svoje zadovoljstvo zbog ulaska u ovu fazu realizacije projekta izrazio je i zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić,a potpisivanje je pozdravio i velički načelnike Vlado Boban čija općina uz Općinu Brestovac gravitira aglomeraciji Požega.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn