NOGOSTUP U SOKOLOVOJ I JAGODNJAKU U POŽEGI – Radovi kreću nakon 15. kolovoza

Datum objave: 04. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC00188

POŽEGA – U drugoj polovini kolovoza krenut će izgradnja nogostupa u Jagodnjaku i Sokolovoj ulici u Požegi. Investicija je vrijedna 2 milijuna kuna s PDV-om, pri čemu više od polovine sredstava osigurava Ministarstvo unutarnjih poslova kroz Nacionalni program sigurnosti u prometu. Radove su na konferenciji za novinare najavili gradonačelnik Darko Puljašić, viši stručni suradnik za geodetske i geoinformatičke poslove Josip Lisjak i pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Marko Šostar.

“Ova investicija je izuzetno važna, svi smo svjesni kako je predugi period ta ulica bila vrlo opasna za naše pješake, a znamo da je na tom području i geografski vrlo teško odraditi ovakvu investiciju. Vrijednost radova je dva milijuna kuna plus PDV pri čemu 1.215.000,00 kuna sufinanciramo kroz Nacionalni program sigurnosti u prometu uz pomoć Ministarstva unutarnjih poslova,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić. Ovom prilikom zamolio je građane za strpljenje tijekom radova na vrlo zahtjevnom projektu.

n

“Nakon dugog niza godina idemo u realizaciju i molim naše sugrađane, posebice one koji žive u tom dijelu grada za strpljenje – zbog geografskog područja, zbog uskog koridora, bit će strojevi koji će usporavati promet. Radovi počinju nakon 15. kolovoza i sve koji tamo žive molimo da se pripreme, da do tada ako mogu obave sve planirane dovoze bilo građevinskog materijala bilo ogrjeva. Za sve probleme i sve što se bude u tom razdoblju radova događalo neka se jave u gradsku upravu, stojimo im na raspolaganju, “poručio je gradonačelnik Puljašić.

Radi se o projektu koji je zahtjevan ne samo iz aspekta izvođenja radova, građevinskog dijela, nego i pripreme dokumentacije – sređivanja zemljišnih upisnika, projektiranja te ishođenja građevinske dozvole, potvrdio je i viši stručni suradnik za geodetske i geoinformatičke poslove Josip Lisjak . “Mi smo prethodno napravili geodetski elaborat evidentiranja nerazvrstane ceste, tim postupkom usklađeno je stanje u katastru i zemljišnim knjigama sa stanjem na terenu i tako formirali smo građevinske čestice na kojima će se izgraditi nogostup. Osim ovog, odrađena su geofizička ispitivanja, ishođena je građevinska dozvola i prijavljen je početak gradnje s kojom se može početi poslije 15. kolovoza,” naglasio je Lisjak.Radi se na velikoj dionici, trasi od 2500 metara koja kreće gotovo od samog strogog centra grada pa do izlaza iz gradskog područja, odnosno naselja Seoci, a zbog prostornih posebnosti nogostup će voditi jednostrano s nekoliko pješačkih prijelaza.

1 2

“Nogostup će se zbog prostornih uvjeta i dosta uskog koridora voditi jednostrano, a ovisno o prostoru, tamo gdje su objekti uz kolnik, prelazit će se s jedne na drugu stranu. Komunikacija pješaka je predviđena pješačkim prijelazima, a na cijeloj dužini je predviđeno sedam pješačkih prijelaza. Predviđeni su i pojedini potporni zidovi na trasi za samo osiguranje konstrukcije nogostupa, ali i za stabilizaciju okolnog terena. Za vrijeme izvođenja radova važit će privremena prometna regulacija.Nadamo se kada se ovaj projekt realizira da će povećati sigurnost svih sudionika u prometu, posebno pješaka, ali i svih koji prometuju,” rekao je Lisjak.

ovo je još jedan u nizu uspješnih projekata koji je išao iz Upravnog odjela za europske integracije, naglasio je pročelnik Odjela Marko Šostar.” Natječaj je bio objavljen od strane Ministarstva unutarnjih poslova, a putem Nacionalnog programa sufinanciranja sigurnosti na cestama. Prepoznali smo ovdje problem koji je trebalo riješiti, a problem je prepoznat i od ministarstva koje je iznijelo svoje mišljenje na temelju kojeg je definirana stvarna potreba koja se na toj trasi nalazi. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji će i dalje slijediti, ne samo infrastrukturnih, već i onih soft- projekata koji su bitni za grad Požegu i građane,” zaključio je Šostar.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn