NOGOSTUP U JAGODNJAKU I SOKOLOVOJ – Počelo asfaltiranje prvih 400 metara

Datum objave: 21. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Izgradnja nogostupa u Jagodnjaku i Sokolovoj ulici u Požegi uzima maha pa je u tijeku asfaltiranje prvih 400 metara od ukupno 2350 metara ove zahtjevne dionice. Investiciju vrijednu 2,6 milijuna kuna, danas je obišao požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Izgradnja nogostupa u Jagodnjaku i Sokolovoj ulici u Požegi krenula je u ljeto prošle godine, a radi se o vrlo zahtjevnim radovima na trasi od 2350 metara. Zbog prostornih posebnosti nogostup vodi jednostrano s nekoliko pješačkih prijelaza, uz izgrađene potporne zidove. Investicija je vrijedna 2, 685.000,00 milijuna kuna, pri čemu je više od polovine osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova kroz Nacionalni program sigurnosti u prometu.

darko

“Konačno smo pristupili asfaltiranju prvih 400 metara od 2350 metara ukupne dužine nogostupa u Jagodnjaku. U dijelu dionice zajedno s Tekijom promijenili smo i instalacije, kako ne bi bilo potrebe nakon polaganja novog nogostupa ponovo kopati. Naši sugrađani sigurno će biti zadovoljni, a ono što je najvažnije, ovaj nogostup, nakon dugog niza godina donijet će sigurnost ponajprije našoj djeci, a i svim ostalim pješacima. Nadamo se da ćemo ubuduće imati ovdje i puno manje nezgoda jer sigurnost prometa, posebice građana je na prvom mjestu,”rekao je gradonačelnik Darko Puljašić. Pozvao je građane na strpljenje uz napomenu kako je pripremljeno još 800 metara asfaltiranja, a sve bi trebalo biti završeno u narednih mjesec dana kada će prometnica biti stavljena u punu funkciju.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn