NOĆ KNJIGE U GRADSKOJ KNJIŽNICI NOVA GRADIŠKA – Užitak uz knjiška druženja, kreativne radionice i dodjelu nagrada “najčitateljima”

Datum objave: 20. 4. 2023. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje, Noć knjige, održat će se, 12.godinu za redom,od 21. do 23. travnja, s čak više od 1100 programa i akcija diljem Hrvatske – od Adžamovaca do Županje. Jedinstvenom događanju, s jednako jedinstvenom temom-Sanjaju li roboti električne knjige i ove će se godine, brojnim sadržajima, pridružiti i Gradska knjižnica Nova Gradiška

Noć knjige, jedinstvena manifestacija koja promiče knjigu i čitanje ove će se godine , 12.put za redom, od 21.do 23.travnja, održati u 254 grada i mjesta širom Hrvatske, a programu će se priključiti 155 narodnih knjižnica, gotovo 100 knjižara, antikvarijata i nakladnika, kao i 330 različitih ustanova. Svoj obol manifestaciji, brojnim će sadržajima, kao i ranijih godina, dati i Gradska knjižnica Nova Gradiška. Organizirana pod zajedničom temom Sanjaju li roboti električne knjige, ovogodišnja će Noć knjige, u skladu sa suvremenim trenutkom, propitati fenomen umjetne inteligencije, koja polako, ali sigurno, unosi promjene u poimanje umjetničkog, pa onda i književnog stvaralaštva, namećući pitanja vezana uz originalnost, autorstvo i autorska prava, ali nudeći i rješenja koja čovjeku mogu biti od pomoći – čak i pri čitanju knjiga.

Službeni početak manifestacije zakazan je za petak, 21.travnja dodjelom priznanja najčitateljima i najčitateljicama odjela za djecu Gradske knjižnice Nova Gradiška, a potom, sve do 21 sat, nastaviti brojnim zanimljivim edukativno-kreativnim radionicama, književnim promocijama i druženjem članova čitateljskog kluba. Brojna događanja male i velike čitatelje očekuju i u subotu, 22. i u ponedjeljak, 24.travnja, zahvaljujući naporima vrijednog knjižničnog tima. Noć knjige ove će godine brojnim programima podsjetiti i na važne obljetničare – Mariju Jurić Zagorku, Dinka Šimunovića, Antuna Gustava Matoša, Miroslava Krležu i Miljenka Smoju, a manifestaciju financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb i Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA.

TEKST: S. Tarbuk               FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn