NOĆ KAZALIŠTA – Kazalište kao mjesto druženja i novih spoznaja

Datum objave: 04. 11. 2013. | Kategorija: Kultura

0411noc kaz 320

 

Gradsko kazalište Požega i ove će godine sudjelovati u jednodnevnoj manifestaciji Noć kazališta koja će se, kao i prethodnih godina, održati istovremeno u velikom broju hrvatskih i europskih gradova treće subote u mjesecu studenom. U požeškoj Noći publika će ponovo vidjeti predstavu “Umjetnička akcija”.

Ovogodišnja Noć kazališta okupila je 73 institucije u 36 hrvatskih gradova s istom misijom – učiniti kazalište tog dana glavni mjestom druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Gradsko kazalište Požega tom prigodom publici poklanja reprizu  predstave “Umjetnička akcija” rađene u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku. Predstavu je režirao Majkl Mikolić, a igraju: Selena Andrić, Dina Vojnović, Filip Eldan, Nino Pavleković i Nenad Pavlović.

Prošle je godine Noć kazališta održana u 31 gradu i 83 kulturne institucije u Hrvatskoj gdje je više od 45 000 gledatelja pogledalo 120 predstava i uživalo u 60-tak popratnih programa. Uz hrvatske istitucije i gradove u ovogodišnjoj Noći kazališta sudjeluju brojni gradovi iz 11 zemalja s područja Europe.

TEKST: Sanja Pok   FOTO: GKP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn